Makeupmerket Urban Decay lanserer sitt første designersamarbeid med artist og it-girl Gwen Stefani. Vi spurte skjønnhetsekspertene og beautybloggerne om hva de synes om designersamarbeidet.        

 LES OGSÅ: Få beautybloggernes beste tips for å bevare gløden

Det var stor oppstandelse da det populære amerikanske makeupmerket Urban Decay ble lansert i Norge tidligere i år, og sosiale medier kokte over da lanseringen av en ny palett i den populære Naked-serien ble kjent. Nå slipper Urban Decay sitt første designersamarbeid med Gwen Stefani, og resultatet er en supereksklusiv kolleksjon alle beautybloggerne snakker om.

urban-decay-x-gwen-stefani

DESIGNERSAMARBEID: Urban Decay og Gwen Stefani lanserer sammen en øyeskyggepalett. Foto: Urban Decay.

Gwen Stefani: – Jeg elsker sminke

Grunnleggeren av Urban Decay Wende Zomnir og Gwen Stefani møttes i begynnelsen av sine respektive karrierer, og fortsatte å beundre hverandres arbeid gjennom årenes løp. Slik som Gwen Stefani utfordret det tradisjonelle synet på kvinners rolle i musikkbransjen, ønsket Zomnir å ta et oppgjør med det hun mente var trauste prinsippet i skjønnhetsmarkedet.

LES OGSÅ: Kim og Khloé Kardashian avslører sine skjønnhetsfavoritter

– Når Urban Decay kom til meg for å samarbeide synes jeg med en gang det var en perfekt match. Måten de bygget opp firmaet sitt på er veldig lik min estetiske tilnærming. Det handler om hvordan man uttrykker seg, å være lidenskapelig og klar rundt sin visjon og hvem du er. Jeg elsker at de feirer sterke kvinner, og at de går ut av boksen på en kreativ måte. Alle i mitt liv vet at jeg elsker sminke. Fra en veldig tidlig alder var det en artistisk lidenskap for meg. Jeg pleide faktisk å være makeupartist. Jeg elsker å bruke sminke fordi det lar meg uttrykke meg på mange forskjellige måter. Det er min krigsmaling, sier Gwen Stefani om samarbeidet i en pressemelding.

Beautyblogger: – Et spennende samarbeid

Beautyblogger Emilie Tømmerberg bak bloggen ved samme navn synes designersamarbeidet med Gwen Stefani er spot on, men tror den nye øyenskyggepaletten vil falle aller best i smak hos de spesielt interesserte.

LES OGSÅ: Her er skjønnhetsserien alle har ventet på 

– Jeg digger Gwen Stefani og hun gjør alltid et sterkt uttrykk med sminken sin, så jeg tror det er et veldig passende samarbeid for Urban Decay. Jeg tror paletten har et stort potensiale, men da kanskje mer hos de som er spesielt interessert i sminke. Paletten har et nydelig utvalg av tolv nøytrale farger sammen med noen farger som stikker seg ut. På grunn av de tre litt dristige fargene tror jeg kanskje at de fleste vil gå for en mer nøytral palett fra Naked-serien, sier Emilie til VIXEN.

– Personlig synes jeg øyeskyggene i blått og rosa er en av de mer anvendelige nyansene, en smoky eye i blåtoner er veldig pent. Gullskyggen er kjempefin til å legge i øyekroken eller midt på øyelokket for å fremheve øynene på en diskret måte.

LES OGSÅ: Få Camilla Pihls beste neglelakktips

Også beautyblogger Heidi Lill Veivåg bak bloggen Heidi Chic tror designsamarbeidet med Gwen Stefani vil slå an;

– Jeg synes kolleksjonen er kjempekul! Jeg elsker øyeskyggepaletten, og kommer nok til å prøve å skaffe meg den. Den inneholder veldig mange anvendelige farger til både hverdags og fest. Jeg tror absolutt kolleksjonen vil slå an. Folk liker alltid designsamarbeid, på motemarkedet såvel som på skjønnhetsfronten. Det er gøy å kjøpe en skreddersydd kolleksjon fra en kjendis som en ser opp til, og Gwen Stefani er en perfekt person å ha i et samarbeid med et sminkemerke siden hun har en sterk signatur look, sier Heidi til VIXEN.

Skjønnhetsekspert: – Vil bli en hit

Skjønnhetsansvarlig i Side 2, Ida Klokk Larsen tror samarbeidet med Urban Decay og Gwen Stefani vil bli en stor hit.

– Gwen Stefani er et skjønnhetsikon, så det er ikke overraskende at dette samarbeidet har fått mye buzz, spesielt i utlandet. Jeg har tro på at denne paletten vil slå like godt an som de andre UB-pallettene, og jeg ser at det allerede står tusenvis på venteliste. Jeg liker at de har mikset nydelige nude-nyanser med sprekere farger som blått og lilla, og at paletten i tillegg inkluderer en perfekt glitrende gulltone, sier Ida til VIXEN.

LES OGSÅ: Få Diors beautylook med modell og it-girl Hanneli Mustaparta

Hva tror du om at designersamarbeidene som har tatt moteverden med storm nå også gjør seg gjeldene på skjønnhetsfronten?

– Det er absolutt morsomt at dette sprer seg til skjønnhetsverdenen, og at kjente ansikt setter sitt preg på sminke, så vel som mote. Samtidig tror jeg at når man kjøper sminke så er man mer avhengig av å like eller kle fargene, og man kjøper ikke bare fordi er kjent ansikt står bak – da er man i såfall veldig spesielt interessert.

LES OGSÅ: Se Kim Kardashian uten makeup for Vogue

Moderne, urbant og lekent

Urban Decay er kjent for sin moderne, urbane og lekne makeup. Historien om Urban Decay startet på midten av 90-tallet da rosa, rød og beige var dominerende på skjønnhetsmarkedet. Som et motsvar til dette fargemonopolet lanserte Sandy Lerner, David Soward og Wende Zomnir makeupmerket Urban Decay i 1996. Tidligere i år kom det hyllede makeupmerket endelig til Norge, og ble introdusert for et knippe toppbloggere i forkant av VIXEN Blog Awards 2014.

LES OGSÅ: Stjel stilen fra Dior Haute Couture-visningen

Urban Decay x Gwen Stefani-kolleksjonen lanserer i begynnelsen av desember, og forhandles eksklusivt hos Steen&Strøm, Kicks Oslo City og på Kicks.no.