Festsesongen er her, og både julebord og middager med venner og familie står for tur før alt rundes av med den store nyttårsfesten. Kanskje har du allerede funnet den perfekte kjolen, men hva med festsminken? Her er beauty-bloggernes makeupfavoritter for festsesongen. 

Er du opptatt av mote bør du få med deg vår portrettserie med menneskene som har kommet seg helt til topps i den norske motebransjen – få moteblogger og Eger-direktør Nina Buzzis beste tips til hvordan du når helt til topps i motebransjen og les hvorfor PR-sjef Eva Wigert Næss mener motebransjen ikke er som The City.

Ingrid Holm: – Ikke redd for dramatiske sminkelooks

ingrid-holm

– Selv etter jeg har blitt lysere på håret er jeg definitivt ikke redd for dramatiske sminkelooks. Mye sminke kan fort se bimbo ut, og det vil jeg helst unngå. Derfor har jeg kjørt på med klassisk våt eyeliner og mørkerøde lepper. For å gi lys og varme til ansiktet har jeg brukt Jan Thomas sin Luminous Magic highlighter på kinnbeina, pannen og haken, forteller beauty-blogger Ingrid Holm til VIXEN.

LES OGSÅ: Kim og Khloé Kardashian avslører sine skjønnhetsfavoritter

Blant hennes makeupfavoritter for festsesongen er den mye omtale øyeskyggepaletten VICE fra trendmerket Urban Decay.

– Jeg leker sjeldent med farger, men til festsesongen er alt lov. Lite originalt kanskje, siden denne paletten er på alles lepper for tiden, men jeg klarer ikke å la være, sier Ingrid om øyenskyggepaletten.

En annen av Ingrids favoritter er DipBrow Pomade fra Anastasia Beverly Hills i fargen Soft Brown.

– Sterke bryn er viktig til sterke festlooks. Denne er også vannfast.

LES OGSÅ: Dette er makeuplanseringen alle beauty-bloggerne snakker om

Dette er Ingrids makeupfavoritter;

Jan Thomas Luminous Magic Highlighter i fargen PINK: – Jeg rett og slett elsker dette produktet.

YSL Couture Metal Manicure: – Det er helt innafor med YSL-logoen på neglene til fest, dahlings.

Clarins Fix Make-up Spray: – Dette vidunderproduktet fikser makeupen sånn at sminken hodler seg hele natten. Jeg bruker den også til å freshe opp ansiktet når jeg begynner å føle meg sliten.

LES OGSÅ: Nå kommer skjønnhetsserien alle har ventet på

Giorgio Armai Lip Maestro i nr 414: – Jeg elsker alt med vintagepreg. Dette produktet gir velouraktige lepper.

Vichy Idealia Skin Sleep: – Dette produktet lover en god natts søvn i en ansiktskrem. En ting er sikkert: kremen beroliger huden, og gir liv til slitent ansikt.

Ingrid Holm har tidligere hatt kommersielle samarbeid med Vichy og Clarins. 

Astrid Helen Holm: – Denne duften gjør deg til nattens dronning

astrid-helen

Vi har tidligere tipset om Astrid-Helene Holm som en av Norgest mest lovende motebloggstjerner, men beauty får også en stor plass på bloggen hennes. Når hun selv skal på fest sverger hun til det lille ekstra – som sesongens trendy flash tattoos og duften som gjør deg til nattens dronning.

LES OGSÅ: Få toppblogger Camilla Pihls beste neglelakktips

Dette er Astrid-Helenes makeupfavoritter:

Temporary tattoos: – Mitt hotteste tips er å klippe dem til selv, lage helt egne mønstre og bruke dem i for eksempel i pannen eller på brystet. Det ser ut som smykker, men sitter fast på kroppen – superpraktisk.

Chanel Camélia De Plumes highlighter: – Dette er en superfin highlighter som verken er for varm eller kald i tonen, men kan brukes hele året. Gir fantastisk glød slik at du nesten ikke trenger sminke en gang.

YSL Black Opium: – Dette er muligens verdens mest sexy parfyme, og den duften jeg desidert har fått flest komplimenter på i festsammenheng noensinne. Gjør deg til nattens dronning!

Chioma Anugweje: – Viktig at sminken holder

chioma

– Når man skal på fest er det ekstra viktig at sminken skal holde så lenge som mulig. Derfor bruker jeg primer og settingspray som gjør at sminken sitter bedre på huden og har lengre holdbarhet. Jeg bruker Fluid Master Primer fra Giorgio Armani, på øynene Eyeshadow Primer Potion Eden fra Urban Decay og All Nighter Long-Lasting Makeup Setting Spray fra Urban Decay, sier beauty-blogger Chioma Anugweje til VIXEN.

LES OGSÅ: Beauty-bloggernes beste tips til glødende hud

Dette er Chiomas makeupfavoritter;

Urban Decay Vice 4 Palette: – Dette er virkelig en festpalett. Den har et bredt fargespekter og en blanding av øyenskygger med shimmer eller matt. Øyenskyggene er pigmenterte, lette og jobbe med og gir en flott partylook.

Lancôme Hypnôse Volume-á-porter Mascara: – Når jeg skal på fest vil jeg ha de lengste og flotteste øyenvippene som mylig, og jeg vil at de skal se lekre ut hele kvelden. Det hjelper denne mascaraen meg med.

LES OGSÅ: Slik får du bronselooken

MAC Cosmetics Mineralize Skinfinish Global Glow: – På fest skal ansiktet også skinne, og da bruker jeg denne fantastiske highligheteren. Den er lett å bruke, og gir et fantastisk resultat.

MAC Cosmetics Ruby Woo: – For meg er røde lepper en klassisk festlook, og jeg elsker å bruke Ruby Woo fra MAC. Den ser veldig lekker ut på alle uansett hudfarge og holder lenge. Sliter du med å få leppestiften til å sitte anbefaler jeg leppeprimeren Ultimate Ozone Multipurpose Primer Pencil for Lips fra Urban Decay.

Heidi Lill Veivåg: – Jeg liker å eksperimentere

heidichic

– Jeg har ikke noen fast partylook, som regel så eksperimenterer jeg litt når jeg skal ut. Det er likevel noen ting som går igjen. Jeg bruker alltid en dekkende foundation og tilsetter gjerne litt flytende highlighter i selve foundationen for å få mer glød. Jeg konturerer alltid ansiktet når jeg skal på fest, og fremhever kinnbeina med en shimmerhighlighter. I tillegg lager jeg nesten alltid en definert cat eye med flytende, sort eyeliner. For en mer sotet look bruker jeg en mørk øyenskygge langs våtlinjen. Denne sesongen liker jeg den ferskenrosa looken med rosa leppestift, ferskenkinn og samme farger på øyenskyggen. Det skiller seg litt ut fra de typiske sotede festlookene, og ikke minst for dem som ikke liker for mørk øyensminke, men likevel vil se pyntet ut, sier beauty-blogger Heidi Chic til VIXEN.

LES OGSÅ: Slik får du glødende hud – som varer

Dette er Heidis makeupfavoritter;

Glominerals 24k Glodust Gold

Glominerals Sheer Tint Base Illuminator

MAC Conceal & Correct Kit i fargen Medium

Urban Decay 8 Hour Blush i fargen Score

Restylane Lip Stick

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz

Bobbi Brown Concealer Kit

Glominerals Satin 2 Liquid Foundation i fargen Natural Light

Maybelline Master Precise Eyeliner