Den nye, norske moteuken Oslo Runway er over for denne gang etter to fulle dager med visninger i Operaen. Motepresse, motepersonligheter og nå sist også en rekke high-end varehus har stilt seg bak Oslo Runway, men ble forventningene innfridd?

LES OGSÅ: Mote-Norge: – Dette har vi troen på i 2016

Vi har tidligere spurt et knippe norske motepersonligheter om deres mening om den nye, norske moteuken og gitt seks gode grunner til hvorfor vi gledet oss til Oslo Runway. Se bildene fra Oslo Runways første dag her og dag nummer to her.

Janka Polliani, blogger på Janka Polliani

Ble forventningene dine til Oslo Runway innfridd? 

– Forventningene mine ble absolutt innfridd. Jeg synes det hele har vært svært profesjonelt og venuene har vært har vært helt utrolige. Selv tilskuerne som ikke hadde blitt invitert til showene fikk det med seg gjennom de store vinduene på operaen.

Hva var høydepunktet? 

– Jeg synes det har vært flere høydepunkter under Oslo Runway denne sesongen, og flere norske designere har fått vist seg frem. Høydepunktet er vel egentlig at norsk mote endelig har fått en ny og bra visningsarena. Jeg er stolt av å være norsk etter dette.

Hvilken visning var din favoritt?

– Jeg synes helt klart at Veronica B. Vallenes var en av favorittene under Oslo Runway, men også Elisabeth Stray Pedersen viste fantastisk design. Jeg håper de når ut med designen sin og at vi neste år kan få enda mer internasjonal omtale. Vi er på god vei og dette var skikkelig gøy å få være en del av.

LES OGSÅ: IBEN: – Vi vil være med på å løfte norsk mote

Annabel Rosendahl, innkjøpssjef på Høyer og blogger på Annabel Rosendahl

Ble forventningene dine til Oslo Runway innfridd? 

– Ja, mine forventninger ble innfridd. Visningslokalene i Operaen var fantastiske og vårt nordiske sollys gjorde settingen magisk. Endelig var også flere av de store norske designerne på showagendaen, og det var deilig å se deres styling av kolleksjonene. Jeg synes hele opplegget var veldig profft og spennende med fokus på de faktiske visningene og kolleksjonene. Det var også godt å se at visningene tiltrakk seg motepersonligheter og innkjøpere, slik at det ikke bare ble et kjendisshow.

Hva var høydepunktet? 

– Det er vanskelig å trekke frem et høydepunkt ettersom mange imponerte meg, men jeg er personlig stor fan av hva FWSS og Holzweiler leverer. De viste på andre locations som var i tråd med merket. Jeg må også si at byMagMaLou imponerte med stylingen av enkle baseplagg. Det var også hyggelig å se at Veronica B. Vallenes viste i Oslo – og kolleksjonen skuffet ikke.

LES OGSÅ: Oslo Treasure samler norsk smykkedesign

Marianne Theodorsen, Digital Media and Marketing Coordinator hos Høyer og blogger på StyleDevil

Ble forventningene dine til Oslo Runway innfridd? 

– Så absolutt. Det er fantastisk deilig å endelig ha en motearena vi kan være stolte av! Jeg synes det var høy kvalitet hele veien, og jeg gleder meg allerede stort til neste sesong.

Hva var høydepunktet? 

– Den oversizede strikken til Christina Ledang, regnkåpene hos Auma, kabelstrikken og poncho-skjørtene hos Holzweiler, kåpene hos FWSS, leopardprintet og draperingene hos Veronica B. Vallenes, paljetter kombinert med myke gensere hos Admir Batlak – for å nevne noe.

Hvilken visning var din favoritt?

– Jeg synes visningen på F5 var utrolig spennende. FWSS og Holzweiler hadde fantastisk gjennomførte presentasjoner og Elisabeth Stray Pedersen viste en helt fantastisk kolleksjon.

LES OGSÅ: Nå gjør Moods of Norway som de internasjonale motehusene

Tine Andrea Lauvli, blogger på The Fashion Eaters

Ble forventningene dine til Oslo Runway innfridd? 

– Absolutt. Under disse dagene beviste både godt arbeid av This Is PR, samarbeidspartnere, regjeringen og rett og slett Norge at vi kan hvis vi vil. Et bredt spekter av designere, en utrolig flott og ikke minst kulturell venue, god pressedekning, profesjonelt arbeid omkring visningene og et gjennomført utrykk. Dette viser at pågangsmot, tålmodighet og engasjement kan løfte norsk moteindustri til et nytt nivå, et nivå som har vært sårt savnet i Norge.

Hva var høydepunktet? 

– Det absolutte høydepunktet kom vel rett etter Oslo Runway når jeg fikk oppleve motivasjonen, gleden og lykken i øynene til alle som hadde bidratt til å få til dette. Oslo Runway fikk også utrolig bra feedback fra utenlandsk presse, og vi gleder oss alle til neste sesong!

Hvilken visning var din favoritt?

Det var mange sterke designere som fikk vise under Oslo Runway, og norsk mote er absolutt noe vi bør følge med på både nasjonalt og internasjonalt. Hvis jeg må velge en favoritt må det blir Admir Batlak og Holzweiler. Admir viste en kreativitet og en lekenhet som kanskje er større enn det norske markedet, og jeg tror han er på vei mot å bli en av Norges sterkeste designere. Han overrasker, han bidrar til et variert mote-Norge og han er sann mot se selv som designer. Holzweiler overrasket med en skikkelig kul venue og en utrolig kreativ styling av Veronica Heilbrunner. Plaggene ble vist både sterkt og iøyenfallende, samtidig som det var både inspirerende og nytt. Et merke Norge bør være stolte av og som absolutt følger utviklingen i moteindustrien.

LES OGSÅ: Se stjernefotografens streetstylebilder fra Copenhagen Fashion Week

Jostein Wålengen, konsulent og eier av konseptbutikken NR.9 og motenettstedet Melk & Honning

Ble forventingene dine til Oslo Runway innfridd? 

– Forventningene mine til Oslo Runway ble definitivt innfridd. Hele opplegget var utrolig godt organisert, Ditte og This Is PR har gjort en fantastisk jobb.

Hva var høydepunktet? 

– Admir Batlak, hvor jeg nesten tok til tårene, og FWSS sin presentasjon sto ut som høydepunktene for meg. Sistnevntes casting og produksjon funket utrolig bra.

LES OGSÅ: Slik har du ikke sett streetstylefotograf Adam Katz Sinding før

Elise By Olsen, redaktør Recens Paper

Ble forventningene dine til Oslo Runway innfridd? 

– Oslo Runway har blitt det knutepunktet den norske motebransjen trengte. De fleste visningene var superflotte. Jeg synes likevel de har litt å gå på når det kommer til å få det rundt til “mannen i gata”. Det er viktig at folk kjenner til at det finnes en slik plattform.

Hva var høydepunktet? 

– Den andre dagen. Da fikk vi se de beste visningene og tilskuerne hadde blitt varme i trøya. Det var dessuten mye fin streetstyle.

Hvilken visning var din favoritt?

– Elisabeth Stray Pedersen var helt fantastisk, og jeg elsket alle antrekkene, mer eller mindre. En miks av tekniske materialer og ull, sykt fint og sykt norsk. Og Admir Batlak – musikken, klærne, castingen, stemningen, koreografien, crowden – alt stemte.

LES OGSÅ: Tar moteuka et steg videre