Kanye West er i vinden om dagen, og enten du elsker å hate eller hater å elske han, er det ingen tvil om at han er en av vår tids største superstjerner – og stilikoner. Nå lanseres de etterlengtede Yeezy Boost 350 på it-butikken YME i Oslo, men ikke alle får gleden av å gå i Kanyes sko.

LES OGSÅ: Yeezy Season 1 – dette mener moteekspertene om kolleksjonen

Motefavoritt

På toppen av et nytt album og oppstyr rundt Twitter-feuds med sine rapkolleger, viste Kanye West sin nye kolleksjon Yeezy Season 3 under New York Fashion Week forrige uke. Visningen var mildt sagt stjernespekket, selvsagt med hele Kardashian/Jenner-klanen, kreativ direktør i Balmain Olivier Rousteing, amerikanske Vogue-redaktør Anna Wintour, CR Fashion Book-redaktør Carine Roitfeld og ikke minst med den legendariske modellen Naomi Campbell på catwalken. Under presentasjonen debuterte han sitt etterlengtede, nye album og en sniklansering av kommende sneakers i samarbeidet hans med Adidas. Inkludert de nye Yeezy Boost 350 som lanseres denne fredagen.

LES OGSÅ: Hva bør barnet til Kim Kardashian og Kanye West hete? 

Sneakersene har vært å se på en rekke stjerner – alt fra modell og it-girl Gigi Hadid til rapperen Pharrell Williams og hver lansering kommer i et svært begrenset opplag. Det er YME i Oslo som har fått æren av å lansere skoene – som du kan vinne muligheten til å kjøpe i en trekning.

Ene halvdel av DJ Juicy og sneakers-samler Chris Welsh aka. Chris Stallion mener oppstyret rundt sneakersene er helt ute av kontroll, men ser ikke noen grunn til at interessen skal ta slutt enda.

– Selvfølgelig er det smart. Det skaper jo en helt unik etterspørsel og lengsel etter produktet. Det som er latterlig er at de slipper de samme modellene igjen. Dette betyr at forbrukeren aldri vet hvor limitert skoene vil ende opp med å være – det synes jeg er lureri, sier Chris til VIXEN.

Chris har selv Yeezy Boost 350 i sort – de ble jo sluppet i fjor også.

– Interessen kommer ikke til å avta. Det blir jo bare fler og fler “sneaker heads”. Interessen vokser og skoprodusentene vet akkurat hvilke knapper de skal trykke på for å friste forbrukeren.

Og med høy etterspørsel og lav produksjon, tyr flere til eBay for å både kjøpe og selge sneakersene – til opp til 10.000 kr.

– Det er jo absurde summer, men dog så er det det markedet er villig til å betale og som en markedsfører er det sånn det er. Markedet bestemmer, avslutter Chris.

Eksklusiv lansering

Det er derimot ikke alle som kommer til å kunne skilte med et par Yeezy Boost – skoene blir nemlig lansert i et så begrenset antall at du må vinne muligheten til å kjøpe skoene. Her i Norge er det it-butikken YME på Paleet i Oslo som drar i gang andre runde av konkurransen. Fredrik Josefsson ved YME sier hypen rundt Kanye West er enorm for tiden.

– Sist gang hadde vi rundt 150 personer utenfor butikken som var med i konkurransen, i tillegg til flere tusen online, forteller Fredrik om forrige slipp av Yeezy-skoene.

Og Fredrik tror ikke etterspørselen etter limited edition-sneakers, som Yeezy, vil gi seg med det første.

– Kanyes ulike samarbeid på sko har alltid vært bra. Samarbeidet han gjorde med Nike har en verdi på over 10.000 kr. Hele sneakers-markedet tar helt av, og fremfor alt verdien av limited editions, sier Fredrik.

LES OGSÅ: Kim Kardashian med helt ny look

Mind-Blowing visning

Yeezy Boost 350 ble altså vist under New York Fashion Week, og som eksentrikeren han er – Kanye West holder ikke motevisning uten oppstyr. Yeezy Season 3-visningen hadde faktisk så mye å by på, at Huffington Post har delt en liste over 9 mind-blowing øyeblikk. Disse inkluderer;

  • Modellene måtte stå stille i over 90 minutter mens Kanye spilte sitt nye album i sin helhet
  • Han kalte den franske redaktøren og stilikonet Carine Roitfeld en real bitch (på en god måte…)
  • Han annonserte drømmen sin om å være kreativ direktør for det franske motehuset Hermés
  • Listen over 38 (!) regler til modellene – som inkluderer ikke spill kul, ingen raske bevegelser og ingen sakte bevegelser
  • Yeezus x Balmain-samarbeidet som resulterte i outfitet til Kardashian/Jenner-damene – inkludert 2 år gamle North West

Da gjenstår det bare å se hvor lenge Kanye kan holde seg aktuell med galskapen – eller om hans konstante sprø påfunn faktisk kommer til å gjøre han til the greatest artist of all time – som han så ydmykt kaller seg selv.

LES OGSÅ: Drømmer du om å være i Kanyes sko?