Etter en turbulent tid i motebransjen, svirrer ryktene om at også Saint Laurent mister sin kreative direktør – Hedi Slimane. Den kreative direktøren i det franske motehuset har kun vært der i tre år, men mye har skjedd på den tid. Se hyllesten til kongen av cool her. 

Motebransje i endring

Tidligere i år startet ryktene om at Hedi vil forlate motehuset etter uenigheter om kontrakten, men spekulasjonene er enda ikke blitt bekreftet. Om ryktene derimot viser seg å være sanne, føyer i så fall Hedi seg inn i rekken av exits som Alexander Wang hos Balenciaga, Raf Simons hos Dior og Alber Elbaz hos Lanvin – kreative direktører som alle forlot motehusene sine i løpet av kun et halvt år.

Det er tydelig at motebransjen er i endring – blant annet velger flere motehus å lukke gapet mellom runway og retail. Moods of Norway kastet seg på trenden under Oslo Runway, og fulgte dermed i fotsporene til flere tunge, internasjonale motehus som nå har annonsert at de skal vise sine kolleksjoner i sesong fremover. Og flere merker velger å vise kolleksjonene sine på nye måter, blant annet er fokuset på sosiale medier sterkt med for eksempel streaming – VIXEN har tidligere streamet flere av motevisningene til Tommy Hilfiger og BOSS.

LES OGSÅ: Mote-Norge: – Dette har vi troen på i 2016

Revolusjonerte Saint Laurent

Likevel er det et poeng at Hedis avgang fra Saint Laurent er usannsynlig – i fjor ble det rapportert at merkets inntekter hadde doblet i perioden fra Hedis ansettelse. Takket være, i følge Dazed Digital, estetikken han har tilført merket. Saint Laurent er i større grad blitt en favoritt blant subkulturer både innen musikk og blant ungdommer. Og i tillegg til kommersiell suksess har Hedi re-introdusert couture til motehuset. Og merkets popularitet var tydelig under deres forrige visning i LA; Courtney Love tygget tyggis og festet den under benken på første rad og Joan Jett var plassert ved siden av Justin Bieber.

Mens vi venter på dommen om ryktene faktisk er sanne, har motenettstedet Stylight samlet en hyllest til kongen av cool med de største milepælene i Hedi Slimanes karriere hos det franske motehuset.

Slimaneeffekten-Tidslinje