Det danske trendmerket Samsøe Samsøes SS16-kolleksjon er inspirert av dansk interiørdesign med fokus på det enkle, funksjonelle og tidløse. Vi tok en prat med designer Mia Kappelgaard, og stilte henne fire spørsmål om møtet mellom mote og design.

Er du opptatt av mote bør du få med deg vår portrettserie med menneskene som har kommet seg helt til topps i den norske motebransjen – få moteblogger og Eger-direktør Nina Buzzis beste tips til hvordan du når helt til topps i motebransjen, les hvorfor PR-sjef Eva Wigert Næss mener motebransjen ikke er som The City og sjekk hva som er hemmeligheten bak Lene Orviks suksess som toppblogger og klesdesigner.

Vi er så mye mer enn bare mote – vi er også interiørdesign, musikk, kunst og arkitektur.

Skandinavisk mote har virkelig fått fotfeste – hvilken rolle spiller Samsøe Samsøe her?

– Vi har gjort oss kjent gjennom vår upretensiøse design med fantastiske kvaliteter. Vi jobber med gode materialer i en urban passform, og alltid med utgangspunkt i det tidløse. Looken er avslappet og ukomplisert med moderne silhuetter og subtile teksturer.

LES OGSÅ: Norske Black Rat til Topshop. Superkult, mener designer Fam Irvoll

Den internasjonale motebransjen har latt seg forføre av skandinavisk mote med sin minimaisme, moderne silheutter og diskré detaljer – hvorfor tror du denne signaturen er så hot?

– Klassisk, funksjonell og tidløs design går aldri av moten. Det enkel og skreddersydde er nøkkelen for Samsøe Samsøe, samtidig som vi jobber med kvalitetsmaterialer som kasjmir, silke, mokka og mohair i vår design.

LES OGSÅ: Filippa K lar deg leie ditt neste antrekk. Ingen trend, mener moteeksperter

SS16-kolleksjonen er inspirert av dansk interiørdesign – hva er linken mellom mote og design?

– Vi er inspirert av det rene og ukompliserte skandinaviske designet, og den tonen, den minimalistiske, klassiske skjønnheten, går igjen i både dansk 50-talls møbeldesign så vel som i vår kolleksjon. Vi er så mye mer enn bare mote – vi er også interiørdesign, musikk, kunst og arkitektur.

LES OGSÅ: Weekday: Er dette årets kuleste partykolleksjon?

Hva er nøkkelplaggene i kolleksjonen – og hvordan kan de styles?

– Myke sommertrenches, lange skjorter og urbane kjoler som brukes over bukser. Vår oversize lightweight regnjakke som kan brukes i alt slags vær – den er praktisk og samtidig superkul. Og ikke minst vår nye tilbehørskolleksjon – fantastiske skinnvesker, lommebøker og iPad-futteraler.

LES OGSÅ: Se de første bildene fra H&M Conscious Exclusive-kolleksjon

Samsøe Samsøe SS16 Samsøe Samsøe SS16 Samsøe Samsøe SS16 Samsøe Samsøe SS16 Samsøe Samsøe SS16 Samsøe Samsøe SS16 Samsøe Samsøe SS16