Toppblogger Annette Haga la nylig bloggen på hylla etter åtte år som blogger. Men først hentet hun hjem prisen for Årets moteblogg under VIXEN Blog Awards 2015. VIXEN tok en prat med Annette om bloggreisen, åtte år som toppblogger og motehjertet som fortsatt banker.

Vil du lese mer om bloggere? Da bør du sjekke ut 6 beautyvloggere du bør følge på YouTube6 norske treningsbloggere du bør følge5 norske beautybloggere du bør følge6 norske kjendisbloggere du bør følge8 norske interiørbloggere du bør følge5 norske bloggnykommere vi elsker og selvfølgelig alle vinnerne i VIXEN Blog Awards 2015 her.

I januar i år annonserte Annette Haga, også som kjent som NetteNestea, at hun slutter å blogge for å gå over i en fast stilling som moteansvarlig og kommersiell innholdsprodusent hos Stylista.

– Takk for alle fine kommentarer, klemmer (jeg har fått så mange fine møter med flere av dere!), råd, ris og ros. Men nå kjenner jeg meg klar for et nytt kapittel i livet. Jeg har nok utviklet meg fra å være en oppmerksomhetssyk 17-åring til å bli en 25-åring med langt større interesse for mote og media, men med mindre behov for å utlevere livet mitt. Jeg tror jeg har vokst litt ut av den “rollen”, og jeg er klar for nye utfordringer og rutiner, skrev Annette i sitt siste innlegg på bloggen.

Annette Haga

SLUTT: I januar i år annonserte Annette Haga at hun slutter å blogge. FOTO: NetteNestea.

Akkurat i tide for partysesongen i fjor slapp Annette Haga sin egen kolleksjon i samarbeid med Nelly. Bloggsamarbeid har lenge vært i vinden, se flere bloggsamarbeid vi aldri glemmer her.

– Blogging har åpnet mange dører

Du har nå lagt mange år med blogging bak deg, hva tenker du om de nye utfordringene du nå står foran? 

– Jeg syntes det er veldig deilig med en forandring etter så mange år med blogging som fulltidsjobb! Det føles veldig bra å få mer faste rutiner i hverdagen, se kollegaer hver dag og ha en jobb som ikke handler om “livet mitt” på samme måte som blogging. Samtidig får jeg drive med det jeg liker best; å være kreativ med foto, tekst, grafisk design og mote. Jeg kommer til å fortsette med Instagram og Snapchat, sånn at bloggleserene fortsatt kan følge meg på de kanalene fremover dersom de ønsker det.

LES OGSÅ: Sophie Elise vant Årest blogger: Dette mener bloggerne om prisen

Hva er det beste åtte år som blogger har gitt deg?

– Blogging har åpnet mange dører for meg! Jeg har blitt kjent med mennesker i bransjen, fått oppleve utrolig mye gøy, som for eksempel å reise til Cape Town med Nelly, som jeg også har designet en kleskolleksjon sammen med, og hatt friheten til å styre min egen hverdag. Hadde det ikke vært for bloggen ville jeg nok heller ikke endt opp med å bli tilbudt stillingen som moteansvarlig i Stylista – så det har vært en spennende reise.

Fant stilen gjennom bloggen

Under VIXEN Blog Awards 2015 tidligere i år stakk Annette av med prisen for Årets moteblogg.

Hvordan føles det å avslutte bloggkarrieren med prisen Årets moteblogg under VIXEN Blog Awards 2015?

– Jeg hadde ikke troen på å vinne en pris i år, og har heller ikke oppfordret leserne mine til å stemme på meg. Så derfor var det veldig gøy og uforventet at jeg faktisk endte opp med å vinne! Spesielt siden dette var siste mulighet til å få denne prisen som jeg har drømt om å vinne tidligere. En perfekt avslutning, rett og slett.

Blogging har åpnet mange dører for meg, forteller Annette i forbindelse med hva åtte år med blogging har gitt henne. FOTO: Oskar Bakke.

ÅPNET DØRER: Blogging har åpnet mange dører for meg, forteller Annette. FOTO: Oskar Bakke.

Har moteinteressen alltid vært der?

– Bloggen min startet som en dagbok der jeg delte alt mulig forskjellig, og moteinteressen ble etterhvert gradvis større og større. Jeg har alltid likt shopping og klær, men jeg tror det å blogge har hjulpet meg litt ekstra med å finne min egen stil.

LES OGSÅ: Se hva toppblogger Lene Orvik skal gjøre nå

Hva inspirerer deg mest?

– Jeg liker veldig godt å scrolle meg igjennom Instagram og Pinterest, og har haugevis av mapper der jeg lagrer diverse inspirasjonsbilder. Ellers blir jeg ofte inspirert av mennesker jeg ser på gaten eller møter rundt omkring i forbindelse med jobben min.

Hvem er dine moteikon?

– Olivia Palermo! Jeg liker så godt hvordan hun setter sammen antrekkene sine, og hun ser alltid fantastisk ut.

Hva er ditt favorittplagg i klesskapet?

– Veldig vanskelig å si, men jeg er spesielt glad i den burgunderrøde Velocite-jakken min fra Acne. Og basics fra Helmut Lang.

Annette Haga

FAVORITT: –Jeg er spesielt glad i Velocite jakken min fra Acne, sier Annette om hva som er hennes favorittplagg. FOTO: NetteNestea.

LES OGSÅ: Toppblogger Annette Haga avslører sitt hemmelige prosjekt

Annette Haga: – Gå litt ut av komfortsonen

Hva er dine drømmer og planer for tiden fremover?

– Akkurat nå er jeg bare veldig glad for å ha startet dette nye kapittelet, og det føles som en veldig fresh og riktig start på 2016 og resten av fremtiden. Jeg kommer til å sette et tydeligere skille mellom jobb og fritid enn hva jeg har gjort tidligere, og ikke være online 24/7. Jeg kjenner meg veldig motivert for å gjøre en bra jobb, og gripe de sjansene som skulle dukke opp underveis. Dersom jeg hadde fått muligheten til å jobbe mer med å designe klær ville det vært kjempegøy.

LES OGSÅ: Denne quizen forteller deg hvilken norsk blogger du er

Hva er dine beste tips når det kommer til å oppfylle drømmene sine?

– Jobb hardt og vis frem hva du kan, vær ydmyk og snill mot de du møter på veien – det kommer du langt med. Erfaring og nettverk er viktig, så det kan være lurt og gå litt ut av komfortsonen.

FOTO: Lars Askheim/Canon.

ÅRETS MOTEBLOGG: Annette Haga vant prisen for Årets moteblogg under VIXEN Blog Awards 2105. FOTO: Lars Askheim/Canon.