Vi har allerede sett den på catwalken under de internasjonale moteukene og over skuldrene på motebloggere og it-girls verden over. Det er ingen tvil om at bomberjakken er denne sesongens must have. Men hvorfor har den egentlig blitt så trendy? Hva er vårens fineste styles? Og hvordan bør du egentlig style den? Vi spurte en håndfull norske bloggere og stylister om trendjakken. 

LES OGSÅ: FWSS er det norske motemerket “alle” snakker om

Celine Aagaard, motejournalist og trendekspert

– Bomberjakken har vært i motebildet lenge, men det er først denne sesongen at varianter av den originale millitærjakken har nådd massene. Den har vært en del av street wear-opprøret vi har sett i motebildet, og har vært å se på catwalken og blant moteprofiler verden over. Både merker som Vetements og sosiale medier har gjort sitt til at dette har blitt en hype, og den ser ut til å vare, sier motejournalist, trendekspert og grunnlegger av Envelope.no Celine Aagaard til VIXEN.

Selv har hun syv bomberjakker i garderoben, både nye, gamle, vintage og hjemmesnekret med patches.

– Blant favorittene er en sort bomber fra Avenue, en sort, litt tynnere variant fra BLK DNM, en herrebomber i grønt fra J.Lindeberg og min egen DIY-bomber. I tillegg har Filippa K en klassiker som er veldig fin og Mardou&Dean har to fantastiske bombere som kommer til høsten, sier Celine.

Hun mener trendjakken kan styles til alt.

– For eksempel til en lys denim eller et par smale jeans i sort med en enkel t-skjorte under, en turtleneck eller en hettegenser. Det kan også være fint å style jakken til en lett sommerkjole for å skape kontraster.

LES OGSÅ: I vesken til it-girl Celine Aagaard

Karen Elieson, stylist og moteredaktør i SVA

– Bomberjakken har lenge vært en sikker vinner, og det hersker liten tvil om at den i år er en av vårens store trender, sier stylist og moteredaktør i SVA Magazine Karen Eliseson til VIXEN.

Hun mener jakken ikke nødvendigvis trenger å være sporty eller “guttete”.

– Gå for en brodert variant eller en i et metallisk eller shiny materiale, så får du et mer feminint preg. Det kommer jo også an på hvordan man velger å sette sammen antrekket sitt. Takket være merker som Saint Laurent, Dries Van Noten og Gucci er spesielt silkebomberen superaktuell denne sesongen, og da gjerne de broderne variantene.

Vil du gå for en mer avslappet og androgyn stil har stylisten følgende tips: den klassiske MA1-bomberjakken.

– Det er generelt mange bomberjakker å velge mellom, og jeg tør å påstå at det finnes en for envher smak. Style den hverdagslig med ankelkorte herrebukser og flats, eller mer pyntet over en kjole sammen med ankelboots.

LES OGSÅ: Jeansmerkene vi elsker

Nathalie Helgerud, stylist og moteblogger

– Jeg har hatt bomberjakken som fast inventar i garderoben min i mange år, selv om den har ligget bakerst i skapet en stund nå. Men etter at jeg var på visningen til Ganni i København i januar fikk jeg dilla igjen. Denne sesongen har street-stilen meldt sin ankomst igjen, og jeg tror det har ført til at alle plutselig vil gå med bomberjakken igjen, sier stylist og moteblogger Nathalie Helgerud til VIXEN.

Men hovedgrunnen til at bomberjakken er så populær tror hun er fordi det er en jakke de fleste kler.

– Det kuleste er jo egentlig når jeg tar på meg bomberen til kjæresten. Han har en bomberjakke fra BLK DNM som jeg er så keen på å stjele fra ham!

Hvordan vil du style bomberjakken i vår?

– Jeg vil style den til enten en hvit skjorte, croppede jeans, statement-ankelstøvletter og store gulløredobber, eller til noe helt uventet som en fin blondekjole eller et litt pyntet lag på lag-antrekk.

LES OGSÅ: Filippa K med nytt designersamarbeid – se alle bildene!

Janka Polliani, moteblogger

– Jeg tror bomberjakken har blitt så populær fordi store motehus har fått den i sitt sortiment. Den er flatterende på og finnes i uttalige varianter, noe som gjør at den appelerer til mange kjøpere. Mange av de største motehusene som Alexander Wang og Burberry viste sine egne versjoner under moteukene, sier moteblogger Janka Polliani til VIXEN.

Hvilken style er din favoritt?

– Jeg er fan av den gode, gamle bomberjakken gjerne i grønn eller sort. Den du så på blitzerne på 80-tallet. Jeg vet at det kommer en lang variant fra Rag&Bone som jeg spottet i Paris for et par måneder siden. For ikke å snakke om Vetements sin oversized versjon – den er amazing, sier motebloggeren som vil style bomberjakken til ankelkort denim, høye hæler, boyfriendshirt og opprullede jakkeermer.

LES OGSÅ: Se Sandro og Supergas it-samarbeid