Natt til mandag gikk den årlige Met-gallaen av stabelen i New York. Se superstjernene som ble kledd opp av H&M på den røde løperen. 

LES OGSÅ: Se Rihanna twerke i it-jentenes favorittmerke

Met-gallaen er motebransjens svar på Oscar-utdelingen, og er kanskje årets viktigste motearrangement for superstjerner, motekjendiser og ikke minst designere. For andre året på rad kledde H&M opp noen av gjestene under Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit.

Den svenske kleskjedens designteam var inspirert av temaet for årets utstilling Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology da de designet de individuelle antrekkene for Ciara, Jennifer Hudson, Hailee Steinfeld, Lucky Blue Smith, Pyper America Smith og Amber Valletta.

“Vi nyter hvert øyeblikk når vi skaper disse antrekkene til Costume Institute Benefit-gallaen. Mote er vår store kjærlighet i H&M, og det er svært inspirerende å lage antrekk for så fantastiske gjester ved hjelp av utsøkte teknikker og detaljer,” sier Pernilla Wohlfart, Design and Creative Director i H&M.

Utstillingen Manus x Machina hyller både håndverket og teknologien i moten, og ikke minst hvordan grensene mellom disse er i ferd med å viskes ut. Temaet inspirerte H&Ms designteam til å skape plagg som gjenspeilet personligheten til gjestene ved hjelp av teknikker som skjæring med laser, håndbroderi, uttoning, varmeoverføring, krystallbesetning og plissering.

LES OGSÅ: De er noen av Asias fremste supermodeller

met-gala-2016-ciara-wearing-hm1

Ciaras tettsittende kjole hadde en sporty skjæring i ryggen, og var håndlaget av en gullsmed med anheng med Swarovski-krystaller hengende fra et diamantformet nett av metallkjeder.

“Jeg har lenge vært en stor fan av H&M og jeg er veldig glad for å bli invitert og også fått muligheten til å skape en unik kjole med teamet. Det har virkelig vært en utrolig opplevelse hele veien,”sier Ciara.

LES OGSÅ: Gigi Hadid designer kolleksjon for Tommy Hilfiger

met-gala-2016-hailee-steinfeld-wearing-hm1

Hailee Steinfeld hadde på seg en smaragdgrønn kjole med korsettbody med grid bestående av paljetter kledd med silkeorganza og satengskjørt med høy splitt.

“Siden jeg er personlig fan av hva H&M har gjort for moteindustrien, er jeg spesielt stolt over å samarbeide om design som forener våre smaker og viser høydepunkter for teamet for årets Met Gala. Det har vært et herlig samarbeid,” sier Hailee Steinfeld.

LES OGSÅ: 12 Miley Curys-antrekk vi aldri glemmer

met-gala-2016-lucky-blue-and-pyper-smith-wearing-hm1

Modellen og it-boyen Lucky Blue Smith var kledd i en off-white, smal smokingjakke i italiensk ull med markerte skuldre over en hvit silkeskjorte, begge besatt med Swarovski-knapper. Til det hadde han en skinnbukse med blå metallic-coating.

Modellen Pyper America Smith regnbuefargede kreasjon var laget både for hånd og maskinelt. Fjær og frynser var laserskåret og sydd for hånd på en silketyllkjole med paljettliv.

“Jeg føler meg så heldig som har fått arbeide med H&M på min aller første Met Gala. Kjolen er et perfekt eksempel på årets tema ved å mikse intrikate detaljer og ny innovativ teknologi, men samtidig beholde en ikonisk form,” sier Pyper America Smith.

LES OGSÅ: Kendall Jenner valgte dansk designermerke i Paris

met-gala-2016-amber-valletta-wearing-hm1

Modellen Amber Valletta bar et antrekk laget av bærekraftige materialer. Kjolen i dyp blå silketaft var dekorert med paljetter i resirkulert plast og over 1000 kronblader i økologisk silke klippet ut og sydd fast for hånd. Ektemannen Teddy Charles hadde en sort ullsmoking med brede slag i silkesateng og markerte skuldre.

LES OGSÅ: Victoria Beckham med egen makeupkolleksjon

met-gala-2016-jennifer-hudson-wearing-hm1

Jennifer Hudson bar en hvit silkekjole med slep og håndbrodert liv besatt med stavperler i et tredimensjonalt mønster, franske knuter og smeltede paljetter formet for hånd.

“Det har vært en fantastisk erfaring å samarbeide med H&M og skape en one of a kind kjole. Denne fantastiske fire fots lange kjolen gjør meg så glamorøs,” sier Jennifer Hudson.