Mor og datter Nicolaisen lager high-end hud- og hårprodukter med Skandinavias best bevarte hemmeligheter. Nå skal de ta verden med storm. 

LES OGSÅ: Se Tone Damlis nye designersamarbeid

Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen (57) og datteren Christinah (34) står bak det nye, norske skjønnhetsmerke Eleni & Chris som setter fokus på skandinavisk skjønnhet gjennom ingredienser som omega 3-olje, brevann og multer.

– Helt siden barndommen har multer vært det nordnorske gullet. Folk gjorde hva som helst for å få tak i de gylne bæra. Jeg husker hvordan mange brøt de uskrevne reglene for å få kloa i de sjeldne multene. De sneik seg ut om natta og plukket multer før fristen, den store multedagen, forteller Inger Ellen. 

Og slik startet det som skulle danne utgangspunktet for Elini & Chris. For det måtte være noe mer med disse bærene enn bare god smak, og etter å ha sendt multer til laboratorieanalyser i England fikk mor og datter bekreftet det de allerede visste; bærene er stappfulle av ingredienser og antioksidanter som virker for både hud og hår.

– Multer er en av naturens godt bevarte hemmeligheter. Vi vil dele denne fantastiske ingrediensen med resten av verden. Slik ble Elene & Chris startet, forteller Christinah, som har jobbet med det nye skjønnhetsmerket i tre år. 

LES OGSÅ: Victoria Beckham lanserer sitt eget makeupmerke

I tillegg til olje presset av multefrø inneholder produktene også Omega 3-oljer fra villaks i norske fjorder og vann hetet direkte fra landets nest største isbre, Svartisen.

– Det tøffe, men vakre landskapet vi har vokst opp i har inspirert oss. Den nordnorske naturen, full av kontraster med harde vintre og varme sommere, er en kilde til helt spesielle naturlige ingredienser, som er unik i verdenssammenheng, sier Inger Ellen. 

– Vi kombinerer de naturlige, eksklusive skandinaviske råvarene som vi er stolte av med vår lidenskap for å skape noe unikt, avslutter Christinah. 

LES OGSÅ: Redaktørens favoritter:  – Hudpleien jeg elsker

Eleni-&-Chris-ChroMin-Gruppe Eleni-&-Chris-Beauty-from-the-Fjords-Gruppebilde Eleni-&-Chris-Beauty-from-the-Woods-Gruppebilde