Det er ingen hemmelighet at svenskene utmerker seg i moteverdenen, og naturligvis har de noen stilsikre bloggere som daglig deler det siste innen mote, trender og tendenser. Vi har samlet fem svenske motebloggere du må få med deg. 

LES OGSÅ: 7 danske motebloggere du bør følge 

Elsker du som oss bloggere? Da bør du sjekke ut 6 beautyvloggere du bør følge på Youtube, 6 norske treningsbloggere du bør følge, 5 norske beautybloggere du bør følge, 6 norske kjendisbloggere du bør følge8 norske interiørbloggere du bør følge og 5 norske bloggnykommerne vi elsker.

Fashionsquad

 

Skjermbilde-2016-06-01-kl.-15.39.28

FASHIONSQUAD: Carolina Engman står bak bloggen Fashion Squad. Foto: Instagram/@carolinaengman

Moteblogger, modell og stylist Carolina Engman startet bloggen Fashionsquad allerede i 2006. Motebloggen tar for seg outfits, trender, skjønnhet, reiser og makeup-tips.

Carolina har stått modell for store merkevarer som Mango, Bik Bok og Nastygal, mens hennes unike stil på bloggen har gjort at hun har blitt publisert på nettsider som Teen Vogue, Nylon Japan, Vogue Girl Korea, Vogue Germany og Elle Spain – for å nevne noen… Hun har en enkel og monokrom silhuett, med fokus på at detaljer skal spice opp antrekket. Og lurer du på hvordan du skal style klassikere som dressbuksen, den hvite skjorten eller trenchen uten at det blir kjedelig? Carolina har svaret. Sist, men ikke minst, hun har et øye for interiør og et hjem man absolutt ikke bør gå glipp av.

LES OGSÅ: Blogg Linnéa Myhre er Nina Jarebrinks nye muse

Carolines Mode

CarolineBlomst_Vixen

CAROLINES MODE: Caroline Blomst står bak to av Sveriges største blogger – Carolines mode og Stockholm Street Style. Foto: Instagram/@carolineblomst

Caroline Blomst er dama bak motemotenettstedet Carolines Mode. Hun er grunnleggeren av både Carolines Mode og Stockholm Street Style – to av de største og mest toneangivende motebloggene i Sverige.

Og med eget klesmerke kan Caroline dessuten legge til designer på CVen. For ikke å snakke om samarbeid med store moteaktører som Zara, Style.com, Vogue og Gina Tricot. Hun er først ute med de seneste trendene – alltid med en personlig vri som gjør at hun fremdeles opprettholder en tidløs stil. Enten hun går for preppy Parisian chic eller avslappet, monokrom og skandinavisk er det bare å hente inspirasjon til både jobb og hverdag. Det man ikke minst bør man ta med seg fra Carolines tolkning av mote og trender – det enkle er ofte det beste.

LES OGSÅ: 5 bloggere under 25 år du bør følge

Andreas Wijk

KJEKKAS: Andreas Wijk står bak en av Sveriges største herreblogger. Foto: Instagram/@andreaswijk

KJEKKAS: Andreas Wijk står bak en av Sveriges største herreblogger. Foto: Instagram/@andreaswijk

Vi heier på herrebloggere, og Andreas Wijk bak bloggen med samme navn er en av Sveriges fremste herrebloggere.

På bloggen hans får du fashion, reiser, eventer, inspirasjon og ikke minst streetstyle fra fashionistaen vi oppfordrer gutta til å hente inspirasjon fra. Han har et øye for detaljer, og mikser ofte det klassiske monokrome med særegne pieces; som bomberjakke med grafittiprint. Her kan gutta finne inspirasjon til å bruke accessories – som solbriller, ringer eller skjerf – uten å bli over the top. Ikke minst finner du han på de viktigste moteukene, og det er gøy å se damemote fra en herreblogger sitt perspektiv.

LES OGSÅ: Disse norske bloggerne får internasjonal oppmerksomhet

Lisa Olsson

LISAPLACE: Foto: Instagram/@lisaolssonblog

LISAPLACE: Lisa Olsson byr på en god blanding av high fashion og streetstyle. Foto: Instagram/@lisaolssonblog

På Lisas blogg LisaPlace får du det beste av svensk streetstyle fra en av Sveriges største bloggere.

Lisa har en unik stil i blandingen av high fashion og streetstyle, og både outfits og location er alltid on point. Signaturlooken hennes er matchende sett – i alt fra maskuline dresser til bohemske slengbukser med blomsterprint. Hun er stadig på reisefot, og finner alltid locations som står i kontrast til – eller er harmonisk med –outfitene, som igjen skaper en helhet i alt hun gjør. Ikke minst vet hun å kle seg i komplimenterende fargepaletter, som virkelig er prikken over i’en hva gjelder outfit-inspirasjon. Det blir ikke akkurat dårligere bilder av at kjæresten hennes er den svenske fotografen Tim Lorentzén – og det er bare å glede seg til interiørinspirasjon når de nå flytter sammen.

LES OGSÅ: Ulrikke Lund gjør blogg-comeback

Elsa Ekman

elsaekman_vixen

STILIKON: Modell og blogger Elsa Ekman er modellen du bør følge for stil- og reisetips. Foto: Instagram/@elsaekman

Stockholm-baserte Elsa Ekman er den bloggende modellen med lidenskap for reiser, kunst og kreativitet. Hun er en av Sveriges fremste bloggere, og ikke minst et stilikon og en it-girl som stadig inspirerer med sin uredde uttrykksmåte og nytenkende stil. Med kombinasjoner som blå sneakers og girly tunikaer eller super-oversizede jumpsuiter viser hun at man ikke trenger å følge reglene for å være et stilikon. Følg fashionistaen for streetstyle, reise og masse kreativ input.

Elsa fulgte nylig i fotsporene til motebloggere som Ulrikke Lund og Lene Orvik da hun designet en samarbeidskolleksjon med kleskjeden BikBok. Hun har også vært DinSkos frontfigur.

LES OGSÅ: Se motebloggernes antrekk fra Paris Fashion Week