Fascinasjonen med det franske motehuset og Gabriella Chanel vil ingen ende ta. Til høsten åpner den syvende utstillingen i rekken i prosjektet som har fått navnet Culture Chanel.

LES OGSÅ: Se bildene fra Chanel-butikken i Stockholm

Culture Chanel startet allerede i 2007, og har blitt realisert gjennom en rekke individuelle utstillinger skapt og kuratert av Jean-Louis Froment. Utstillingene har alle ulike temaer som tar utgangspunkt i huset Chanel og Gabrielle Chanels livshistorie; hennes vennskap, samtaler og tanker.

Mens den første Culture Chanel-utstillingen ble avholdt i Moskva i 2007, før Shanghai og Beijing i 2011, Canton og Paris i 2013 og Seoul i 2014, vil den syvende utstillingen  i rekken finne sted i Ca’Pesato Internation Gallery of Modern Art i Venezia, Italia fra september til januar.

Utstillingen har fått navnet The woman who reads, kvinnen som leser, og tar utgangspunkt i Gabrielle Chanels kreative verden fra et helt nytt perspektiv, nemlig hennes forhold til bøker og lesing.

LES OGSÅ: Stjernelag fronter ny Chanel-kampanje

I Venezia, som var en av Gabriella Chanels viktigste inspirasjonskilder, vil publikum for første gang kunne oppleve det rikholdige biblioteket med alt fra greske forfattere til moderne poeter som Homer, Platon, Virgil, Sophocles, Lucretius, Dante, Montaigne, Cervantes, Madame de Sévigné, Stéphane Mallarmé samt Pierre Reverdy, Max Jacob og Jean Cocteau som alle var med på å gjøre et uutslettelig inntrykk.

Dedikasjoner, arkiver, bilder, malerier og tegninger er alle en del av en garderobe med motekreasjoner som sier noe om Gabrielle Chanels estetiske vokabulær, hennes smak for klassisisme og barokk og hennes kjærlighet til Russland og Venezia.

Kunstverk fra hennes Paris-leilighet vil bli utstilt for første gang sammen med både smykker og parfymer.

Alt i alt består utstillingen av rundt 350 ulike objekter som alle tegner et intimt portrett av en kreatør som gjennom sin lesning transformerte livet sitt til en legende.

LES OGSÅ: Se bildene fra Chanels Cuba-visning

Culture Chanel The Woman who reads kan oppleves på Ca’Pesaro International Galley of Modern Art i Venezia fra 17. september 2016 til 8. januar 2017.

UTSTILLING: The woman who reads er den syvende i rekken av Culture Chanel-utstillingene, og vil finne sted i Venezia. Foto: Chanel.

UTSTILLING: The woman who reads er den syvende i rekken av Culture Chanel-utstillingene, og vil finne sted i Venezia. Foto: Chanel.