Før sommeren kunne du lese på VIXEN at første del av Oslo Runway-programmet var klart. Nå er endelig hele programmet her – og det er større enn noensinne. Se hele programmet nederst i artikkelen.

LES OGSÅ: Derfor gleder vi oss til Oslo Runway

Første del av Oslo Runway-programmet, som ble sluppet før sommeren, bestod av åtte store visninger; Admir Batlak i samarbeid med bydelen Aker Brygge, ByTiMo i samarbeid med Paleet, Cathrine Hammel, FWSS, Cala & Jade og Diemme i samarbeid med Eger, Holzweiler, Johnny Love, Moods of Norway og Veronica B.Vallenes i samarbeid med Steen&Strøm Department Stores.

–  Vi fikk en del konstruktive tilbakemeldinger i forhold til programmet i fjor, og det har vi gjort noe med. De åtte første vi går ut med er de som skal ha større visninger. I tillegg vil vi litt senere annonsere diverse andre arrangementer som vil foregå under Oslo Runway i august. Vi har etterstrebet kontinuitet og er utrolig glade for alle merkene som har søkt om å få vise. Dessverre er vi ikke helt på det stadiet enda hvor vi kan ta på oss alle. Vi gleder oss alle masse, og jeg kan love at det vil være et allsidig program med masse inspirasjon fra norske merker, sa prosjektleder Ditte Kristensen til VIXEN om programmet, som tyder på at samarbeidet mellom hovedstadens high-end varehus og designerne fortsetter.

Ditte Kristensen

SLIPPER PROGRAM: Prosjektleder for Oslo Runway, Ditte Kristensen, er stolt over høstens program. Foto: Lasse Fløde.

Når programmet i sin helhet nå slippes er det med stjerneskuddet Christina Ledang og Moiré samt nykommeren Iben på programmet i tillegg til de allerede åtte annonserte visningene. På programmet står også flere såkalte off schedule-visninger som inkluderer både kjendisstylist, blogger og butikkinnehaver Marthe Kveli Valebergs byMAGMALOU samt Holzweiler, som begge viste under vårens Oslo Runway, i tillegg til designerduoen Mardou&Dean. Off schedule-programmet strekker seg også over både fredag og lørdag med blant andre Bror August på Kunstnernes Hus. 

Prosjektleder Ditte Kristensen forteller følgende om programmet til VIXEN;

– Vi har valgt å fokusere på kontinuitet som tydelig ses ved de åtte store, hvorav syv av disse er gjengangere fra i fjor. I tillegg har vi valgt å ha mindre showcases for å gjøre plass og å gi oppmerksomhet til yngre og mindre brands. Programmet er tyngre og større i år enn det har vært tidligere, blant annet fordi vi har mulighet til å gjøre mindre showcases, men også fordi brands utenfra velger å legge sine shows samtidig med Oslo Runway. Det vil si at de er i programmet, men off runway – altså at de velger å gjøre produksjonen selv. Dette er noe vi ønsker velkommen, og som er positivt for utviklingen i den norske motebransjen. 

Hovedarena for Oslo Runway denne gangen er Oslos nye storstue, Sentralen, etter å ha vist på Operaen tidligere i vår og Kulturkirken Jakob før det.

– Vi har vært i dialog med Sentralen siden i fjor og er svært fornøyde med at dette blir vår arena for SS17. Det er en fantastisk location, og bygget har flere rom som gir oss større muligheter for variasjon, sa Kristensen tidligere i år.

LES OGSÅ: Dette mener designeren om den nye, norske moteuka

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er programmet for Oslo Runway

Tirsdag 23.august

Off schedule

Kl.15 – byMAGMALOU, The Thief

Onsdag 24.august

On schedule

Kl.11 – FWSS/Diemme/CalaJade, Sentralen, Marmorsalen

Kl.12 – Iben, Sentralen, Hvelvet

Kl.14 – Cathrine Hammel, Sentralen, Marmorsalen

Kl.16:30 – byTiMo, Sentralen, Marmorsalen

Of schedule

Kl. 13 – Arct, Aùma, Graa & Since Oslo, F5

Kl.15.30 – Norwegian Couture + Rebeca Rebeca, Markveien 6, Grünerløkka

Kl.18:30 – Holzweiler, TBA

Kl.19:30 – HAIKw/, Rod Bianco Gallery

Kl. 20:15 – Mardou & Dean, TBA

Torsdag 25.august

On schedule

Kl.11 – Moods of Norway, Sentralen, Marmorsalen

Kl. 12:30 – Christina Ledang & Moiré, Sentralen, Marmorsalen

Kl. 14:30 – Veronica B. Vallenes, Sentralen, Marmorsalen

Kl. 16:30 – JohnnyLove, Sentralen, Marmorsalen

Kl. 18 – Admir Batlak, Sentralen, Marmorsalen

Off Schedule

Kl. 18:30 – Admir Batlak, Stranden, Aker Brygge (åpen for alle)

Fredag 26. august

Off schedule

Kl. 14 – Take on Me, Hanne Friis & Synnøve Mo, Kunstnerforbundet

Lørdag 27.august

Off schedule

Kl.14 – Bror August, Kunstnernes Hus

Klarer du ikke å vente til august? Se bildene fra vårens Oslo Runway dag 1 her og dag 2 her.

VIXEN følger Oslo Runway tett. Følg oss for oppdateringer om den nye, norske moteuka.