Copenhagen Fashion Week nærmer seg slutten. Vi har samlet høydepunktene fra den danske moteuka. 

LES OGSÅ: Programmet for Oslo Runway SS17 er klart

Asger Juel Larsen

Det er ikke første gang vi skriver om Asger Juel Larsen. Faktisk hadde vi et intervju med ham allerede i 2013 i printutgaven av VIXEN Magazine.

Den danske designeren er blant stjerneskuddene på den skandinaviske designhimmelen, og moteredaktørene, bloggerne og it-guttene elsker han. Han er også en av moteprofilene vi mener du bør følge på Instagram.

Under sesongens Copenhagen Fashion Week var han tro til uttrykket som har blitt han fremste kjennetegn, nemlig en slags futuristisk sci-fi som et resultat av møtet mellom det romantiske, gotiske og androgyne.

_dsc6834edit _dsc6937edit _dsc6877edit _dsc6921edit _dsc6847edit _dsc6860edit _dsc6930edit

Ganni

Vi får aldri nok av Ganni. Vi omtalte nylig Ganni som det nye trendmerket, og spurte fem fashionistaer om deres forhold til det danske motemerket.

Designer Ditte Reffstrup har tidligere utalt til engelske Vogue at casual, chic og laid-back er The Ganni Look. Det har i alle fall sikret motemerket priser som Årets brand under ELLE Style Awards i Danmark, for ikke å snakke om både motebloggere, fashionistas og streetstylere på kundelisten, samt kjendiskvinner som blant andre Kirsten Dunst, Claudia Schiffer og Drew Barrymore. Også norske kjendiskvinner som blant andre Agnes Kittelsen, Lise Karlsnes, Marthe Krogh og Camilla Pihl har trykket det danske trendmerket til sitt bryst.

Under SS17-visningen i København denne uken var it-jentene igjen på plass front row, blant dem journalist, trendforecaster og grunnlegger av Envelope.no, Celine Aaagaard. Hun stilte i det som spås å bli den nye trend t-skjorten. Den ble tilgjengelig på nettbutikken umiddelbart etter visningen – en trend som stadig flere designere og motehus synes å kaste seg på.

_dsc4834edit-1 _dsc5044edit-1 _dsc4844edit _dsc4914edit _dsc5027edit-1

Henrik Vibskov

Designeryndling Henrik Vibskov er ikke akkurat fremmed for verken å imponere, overraske, engasjere – eller provosere, og visningen under Copenhagen Fashion Week denne sesongen var intet unntak.

For i en verden av kjøtt utsmykket som et slakterhus utsmykket med både pølser og salami, der dansk charcutterie ble utdelt til gjestene, viste Vibskov sin SS17-kolleksjon Salami Kitchen of the Non-Exi-Stent – en slags refleksjon over samfunnet og møtet mellom det fornuftige, moralske og det lystbetonte. For i en verden av vegetarianisme blir kjøtt kanskje bare et ting du forteller barnebarna dine om?

Henrik Vibskov var også en av designerne under Fashion Week in HEL som ble arrangert på rullebanen på flyplassen i Helsinki tidligere i år. VIXEN var på plass under visningen, og du kan se alle bildene her.

_dsc3423edit _dsc3446edit _dsc3481edit _dsc3436edit _dsc3502edit _dsc3578edit _dsc3539edit

Baum und Pferdgarten

Vi har skrevet mye om Baum und Pferdgarten. Faktisk har vi omtalt de som ett av de danske motemerkene du bør kjenne. Og det bør du. Under forrige sesongs Copenhagen Fashion Week stod de nemlig bak visningen som alle snakket om, og høstet lovord fra en samlet motebransje med moteredaktører, bloggere og stylister.

– Dette er noe av det beste jeg har sett fra Baum und Pferdgarten, sa moteblogger og Head Buyer i Høyer Annabel Rosendahl til VIXEN.

Det er heller ingen hemmelighet at Baum und Pfergarten er blant it-jentenes favoritt. Danske Costumes Thora Valdimarsdottir og Jeanette Madsen samt toppblogger og Top Model-programleder Janka Polliani spottes stadig i antrekk fra det danske motemerket.

_dsc5670edit _dsc5588edit _dsc5657edit _dsc5575edit _dsc5676edit _dsc5702edit _dsc5744edit

By Malene Birger

By Malene Birger trenger vel knapt noen introduksjon.

Det danske motemerket ble stiftet i 2003 og grunnlagt av designer Malene Birger. I dag er By Malene Birger blitt et internasjonalt moteforetak. Frem til 2010 var Malene Birger selv kunstnerisk konsulent for merket med ansvar for alle kolleksjoner, og hennes design ble kjennetegnet av et moderne blikk på gamle klassikere med fokus på sterke grafiske mønster, kontraster i fargevalg og silhuetter. I 2014 ble Christina Exsteen ny sjefsdesigner, og har jobbet for å gi merket en ny visuell profil. I år ble By Malene Birger kåret til Årets merke under ELLE Style Awards i Danmark.

For SS17-kolleksjonen LA Woman var nettopp Los Angeles i fokus med sin Old Hollywood vibe. Exsteen sier følgende om kolleksjonen:

– Jeg har reist mye til Los Angeles, og i studioet har jeg hengt opp et bilde av Faye Dunaway morgenen etter hun har vunnet en Oscar der hun ligger i en silkenattkjole ved et basseng i Bevery Hills. Jeg ville gjenskape den old school Hollywood-glamouren, men på en veldig moderne måte. Kolleksjonen er også inspirert av LA-stilen i dag – luksuriøs, men personlig og avslappet. Det handler om frihet til å ha på det du mener passer deg. 

_dsc4443edit _dsc4596edit _dsc4620edit _dsc4643edit _dsc4635edit _dsc4673edit

Freya Dalsjø

Freya Dalsjø er en av de mest spennende danske designeren for tiden.

Nylig gjorde hun en samarbeidskolleksjon med Mads Nørgaard som er tilgjengelig på It-butikken Nørgaard på Strøget. Kolleskjonen består av to bikinier og to badedrakter, alle i de klassiske stripene, som nylig vant Årets uungåelige eller leserprisen under ELLE Style Awards i Danmark, mikset og matchet på nye måter.

– Vi er glade for å kunne jobbe sammen med Freya Dalsjø nok en gang. Vi er stolte over å kunne støtte nye talenter, og Freya Dalsjø er en av Damark største talenter innen mote akkurat nå, sa Mads Nørgaard om samarbeidet. 

Under Copenhagen Fashion Week viste hun sin SS17-kolleksjon på Børsen – en visning som allerede har fått mye oppmerksomhet hos både dansk og internasjonal motepresse.

_dsc2042edit _dsc2098edit _dsc2154edit _dsc2083edit _dsc2121edit _dsc2170edit