Alt er klart for den tredje utgaven av Oslo Runway, og det er byMAGMALOU som har første visning off schedule, før selve åpningen onsdag.  Vi tok en prat med designerne bak, Andrea Johannesen og Marthe Kveli Valeberg, om den nye kolleksjonen, inspirasjonen, nøkkelplaggene og favorittstempelet. 

LES OGSÅ: Her er programmet for Oslo Runway

Vi gleder oss til visning! Hva kan vi vente oss av SS17-kolleksjonen?

“Så hyggelig! Det gjør vi også. Stikkord for hva man kan forvente seg denne gangen er litt mer innslag av farger og print enn tidligere, og mer fokus på å ha flere kjoler og jumpsuits enn baseplagg, noe som er omvendt fra forrige høstkolleksjon”.

Hvor har dere hentet inspirasjon til kolleksjonen?

“Som alltid har vi noen 60- og 70-tallsreferanser som er en favorittepoke med ikoner som Brigitte Bardot, Faye Dunaway, Yoko Ono og Bianca Jagger, men i år har vi stylingmessig også blitt inspirert av 90-tallet, hip-hop-bølgen og fantastiske damer som Drew Barrymore, Sherilyn Fenn og Lara Flynn Boyle”.

Hva er nøkkelplaggene i kolleksjonen? 

“Vi tenker at nøkkelplaggene alltid kommer litt an på øyet som ser, men for oss personlig er vi veldig fan av jumpsuitene vi har lagd helt fra starten av. Første året var kundene veldig skeptiske, men nå kan ikke folk få nok av buksedraktene – og det med rette, for de er så enkle å style opp og ned til enhver anledning”.

byMAGMALOU

ÅPNER OSLO RUNWAY: Marthe Kveli Valeberg (t.v) og Andrea Johannsen har første visning, off schedule, under Oslo Runway tirsdag. Foto: Privat.

Dere har blitt tatt godt i mot i mote-Norge blant både fashionistas, moteredaktører, bloggere og kjendiser siden starten – hva tror dere er grunnen til det?

“Det er fryktelig mange på markedet nå, både av norske og internasjonale fantastisk gode store og mellomstore merker som kjemper hardt om publikums gunst, og om byMAGMALOU bli lagt merke til i denne motejungelen blir vi svært takknemlige! I tillegg ser vi at de du nevner alle er viktige ambassadører for å nå ut til alle moteinteresserte jenter som leter etter inspirasjon eller nye plagg i garderoben. Og om vi har lykkes med dette må grunnen være så enkel som at vi lager enkle plagg som er enkle å bruke, mye også på tvers av stil og størrelse. Vi har hatt mye fokus på ermer og ulike snitt som skal passe ulike former, og ser at kolleksjonen fungerer like godt ellers i landet også, og ikke bare her på Østlandet. Også håper vi selvfølgelig at folk synes vi lager fine klær, rett og slett!”

De første kolleksjonene var skandinavisk minimalisme med et hint av internasjonal glamour – fortsetter dere i samme spor?

“Absolutt. Men vi har fått litt mer baller i forhold til å bruke mer print og farger også. Selv om det er mye mindre safe tror vi at det norske folk begynner å bli klare for å utfordre bare ensfargede plagg i sort, grått og jordfarger også. Vi er i utgangspunktet veldig glad i en sober fargeskala, men det har vært gøy å kunne leke seg litt med andre farger i paletten også”.

Tanken bak byMAGMALOU, har dere sagt, er kvinner på jakten etter den perfekte hverdagskjolen – er det fortsatt utgangspunktet for både kolleksjonen og merket?

“Ja, vi har mye fokus på hverdagskjoler, men det som er en hverdagskjole for én er ikke nødvendigvis det samme for en annen. Vi har alle ulike hverdager og ulike kodekser på hvordan vi kler oss på jobb og hjemme. Uansett er alle plaggene våre enkle å style til både hverdags og fest med bare noen få grep med bytte av sko eller tilbehør”.

Sist viste dere under Oslo Runway, nå viser dere off schedule – hva er grunnen til det?

“Vi var så heldige å få med oss Oslos beste hotell, The Thief, som samarbeidspartner, og kunne ikke takke nei til det. Vi hadde også et ønske om å gå for en mer imtim lounge-visning denne gagen, og da passet Thief Roof perfekt. Nesten sesong kan vi godt tenke oss å være med på en on schedule-produksjon igjen – så dette er ikke et konsekvent valg”.

Hva kan vi vente oss av visningen tirsdag ettermiddag?

“En intim lounge-visning med herlig 90-talls hip-hop, en fantastisk line-up med våre favorittmodeller, og en kolleksjon som er mer fargerik enn tidligere, stylet i beste Drew Barrymore-ånd”.