To fulle dager med visninger under Oslo Runway er over, men i dag møter mote igjen kunst med Moo Friis Collection.

LES OGSÅ: Admir Batlak avsluttet med åpen visning

Hva skjer når monumentale arbeider kommer ut av en museal setting, er spørsmålet når designer Synnøve Mo og billedkunstner Hanne Friis slår hodene sine sammen.

Samarbeidsprosjektet, som har fått navnet Take on Me, består av unike plagg produksert av Mo, kjent for sitt enkle og flatterende formspråk, men Friis står for farging av tekstilene i naturmaterialer fra lav, sopp, blader, bark og kongler. 

Take On Me består blant annet av gullskinnende plagg fra johannesurt, en plante kjent fra folkemedisin for å lindre angst og indre uro, blåfarger som trenger sollys for at fargen skal komme til sin rett og intenst, lysende gult fra bjørkeløv. Det ligger lange prosesser bak fremstillingen av fargene, fra sanking i Oslos grøftekanter og skoger til kjemisk bearbeiding av tekstilene.

Samarbeidsprosjektet vises som off schedule som en del av Oslo Runway-programmet på Kunstnerforbundet fredag ettermiddag.