Endelig er ventetiden over. Neste uke kommer Fenty Puma by Rihanna-kolleksjonen til Norge. 

LES OGSÅ: Se Rihanna dele sine beste treningstips

Allerede i desember 2014 ble det klart at Rihanna er ny kreativ direktør i Puma. Superstjernen avslørte selv nyheten på sin Instagram-konto, som hun tidligere boikottet på grunn av nakenkritikk, til sine nesten 26 millioner følgere. Når de første bildene fra designdebuten ble sluppet kokte det på sosiale medier, og det er ingenting som tyder på noe annet nå når lanseringen av kolleksjonen nå er rett rundt hjørnet.

Rihanna har hentet inspirasjon fra moderne japansk street-kultur og tradisjon til sin debutkolleksjon som beskriver som både dristig og utfordrende med egde og attitude. Ved å mikse kulturelle innflytelser med gotiske overtoner og overdimensjonerte volumer og proporsjoner, skal kolleksjonene utfordre den tradisjonelle feminine og maskuline silhuetten og dermed være med på å viske ut grensene mellom kjønnene – en trend som må kunne sies å stå sterkt i motebildet om dagen.

Kolleksjonen består av både klær, sko og tilbehør. Blant nøkkelplaggene i det første droppet er en gulvlang maxikjole, en sweatshirt med tilhørende joggebukse, en tracksuit og et skjørt. De påfølgende droppene kommer i oktober og november, og inkluderer blant annet nøkkelplagg som de nye Fenty Puma Creepers-skoene, Sneaker Heels og tilbehør som Mesh and Bandana Cap og Lace Up Backback.

“Denne kolleksjonen representerer ikke bare hvem jeg er og hvordan jeg kler meg, men pusher også grensene i forhold til hva jeg ville skape med Puma. Jeg ville ta Puma til nye høyder med noe uventet og uforutsett. Det er japansk street-kultur med en tvist. Jeg har lekt meg med teksturer og silhuetter, og alle materialene er luksuriøse. Jeg har retolket det tradisjonelle på min egen måte”, sier Rihanna om kolleksjonen. 

Fenty Puma by Rihanna-kolleksjonen lanseres på puma.com, Bergdorf Goodman og i to Fenty Puma by Rihanna pop-up-butikker i henholdsvis New York og Los Angeles. Kolleksjonen lanserer globalt 7.september i Puma-butikker, på puma.com og i utvalgte motebutikker over hele verden. Her hjemme er det YME som får kolleksjonen. Og ja, vi garanterer kø.