Kristoffer Liabø og Martin Steffensen var lei av å måtte kjøpe for store størrelser for å få riktig lengde på klærne. Hva er vel bedre enn å ta saken i egne hender? Vi har snakket med gutta i MediumTall om hvordan man starter eget klesmerke. 

MEDIUMTALL: Kristoffer Liabø og Martin Steffensen lager klær for høye menn. Foto: Privat.

MEDIUMTALL: Kristoffer Liabø og Martin Steffensen lager klær for høye menn. Foto: Privat.

– Vi startet MediumTall fordi vi gikk lei av dårlig passform. Martin og jeg ble begge 192cm, vi var på en shoppingrunde hvor Martin prøvde seg gjennom det som var av t-skjorter. Fasiten var den samme på alle, enten litt for korte med bra passform, eller store telt med god lengde. Vi ble enige om at vi skulle tråle gjennom byen i søk etter en t-skjorte med smal passform og ekstra lengde, og hvis vi ikke fant det var det bare å brette opp ermene og lage en selv. Vi har begge surfet en del i kalde vann og brukt våtdrakter. Når man bruker våtdrakter er passform veldig viktig, derfor har surfemiljøet funnet på en størrelse som heter medium tall – for smale, høye menn. Vi synes navnet var perfekt og satte det sammen til det som idag er MediumTall, sier Martin og Kristoffer i MediumTall til VIXEN.

Det er ingen hemmelighet at det å starte et eget merke kan by på utfordringer, noe Kristoffer og Martin også fikk erfare.

– Starten var tøff og vi slet med å nå ut til andre enn vennekretsen, den første modellen ble ikke helt som vi ønsket. Versjon 2 ble heldigvis akkurat slik vi ønsket og vi fikk et gjennombrudd etter å ha vært med i et utvalg i D2. Siden da har det bare gått oppover og vi får jevnlig mails fra folk som ønsker større utvalg. Vi får også flere og flere forespørsler fra kvinner som ønsker en kolleksjon.

Klærne blir produsert i Portugal og gutta startet MediumTall som et sideprosjekt – derfor bruker de kun to timer på det hver dag.

– Et sideprosjekt kan være utrolig inspirerende og være et sted man kan få utløp for alt det kreative man ikke nødvendigvis får utløp for i en fast jobb. Samtidig er det veldig trygt å ha en stabil inntekt mens sideprosjektet vokser sakte, men sikkert. For vår del har det vært helt vesentlig at det startet som et sideprosjekt. Vi ønsket å vokse organisk, lære og feile mens vi var små for deretter å bli bedre og bedre i takt med kundemassen og kolleksjonen økte. Samtidig tvinger det oss til effektivisering og strømlinjeforming. Vi har bommet og lært mye tidlig, men nå føler jeg at vi er akkurat der vi skal være. Vi har helt klare arbeidsfordelinger og vi har funnet frem til en modell som skalerer bra.

Hva gjelder designet, prøver gutta å holde det så enkelt som mulig.

– Vi fokuserer veldig på enkel- og renhet, vi trenger ikke revolusjonere med våre kolleksjoner. Vi ønsker bare å lage bankers klesplagg som sitter perfekt og gjøre at du føler deg komfortabel i dem uansett situasjon. Vi blir inspirert av merker som Norse, Our Legacy og Han Kjøbenhavn og vi ønsker å ha en skandinavisk identitet. Høy kvalitet er ekstremt viktig for oss, og også noe av grunnen til at vi ruller ut ett og ett plagg, for å forsikre oss om at vi er 100% fornøyde og at det er noe vi kan være stolte av å ha laget. På nettsiden vår kan du se at vi har kuttet bort all unødvendig støy og holder det så cleant og enkelt som vi ønsker klærne våre.

Hva skjer videre for dere nå?

– Vi gleder oss veldig til å vise frem skjortene våre som kommer nå straks. Disse har vi jobbet med siden vi startet og kommer til å ha den beste passformen de over 180 cm noen sinne har hatt. Genserne blir nok neste etter skjorter. Vi leker også litt med tanken om å starte en jentekolleksjon en gang til våren – vi får se.