Trenden i motebransjen er mangfold. Nå integrerer Lindex større størrelser i alle sine kolleksjoner. 

LES OGSÅ: Toppblogger raser mot motebransjen etter motevisning

Vi har tidligere skrevet en rekke saker om trenden i motebransjen, nemlig at stadig flere designere, merkevarer og motehus går nye veier for å finne ambassadører, kampanjemodeller og ansikt utad som på mange måter utfordrer det klassiske skjønnhetsidealet i motebransjen på tvers av både alder, hudfarge, kjønn, seksuell legning og størrelse. Nå kaster nok en kleskjede seg på trenden.

Denne høsten integrerer nemlig Lindex store størrelser i alle sine motekonsepter. Det innebærer at det tidligere plus size-konspetet, Generous, forsvinner. 

“Vi vil at kvinner i alle størrelser skal føle seg inkludert og at de kan handle fra alle våre motekonsepter. Med denne forandringen vil kolleksjonene våre gjøres enda mer inspirerende og tilgjengelige for flere. Vi har så langt fått fantastisk positive reaksjoner fra våre kunder, noe som er en tydelig bekreftelse på at initiativet vårt er blitt satt pris på”, sier Annika Hedin, designsjef i Lindex. 

Høstens kampanje fra kleskjeden har fått navnet Fall Fashion Heros, og frontes av blant andre plus size-modell Ashley Graham og Candice Huffine. Kampanjen er bygget rundt høstens fem must haves; genseren med ballongermer, toppen med klokkeformede ermer og skorstenskrave, strikkekjolen, den smale ankelbuksen og jeansen.

“Det er fantastisk at Lindex inkluderer større størrelser i sine kolleksjoner. Fotoshooten var en sterk opplevelse, ettersom vi som ble valgt som modeller representerer et stort mangfold. Det var så mye girl power på settet”, sier Ashley Graham. 

I tillegg til Graham og Huffine frontes kampanjen av supermodellene Alek Wek, Toni Garrn og Cora Emmanuel.

VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir tror avgjørelsen om å integrere større størrelser i kolleksjonene er både viktig og riktig som et tegn i tiden.

“Trenden er nettopp mangfold, og jeg både tror og håper at stadig flere vil inkludere større størrelser i sine kolleksjoner. Det er både et tegn i tiden, men også et innspill i debatten om størrelser”, sier Einarsdóttir som blant annet har skrevet kommentaren Kan vi slutte å snakke om størrelser i Dagbladet.