Nike hyller kvinnelige idrettsutøvere og deres prestasjoner i kolleksjonen The Nike Beautiful x Powerful Collection som frontes av Iza Goulart. Les eksklusiv Q&A med supermodellen her. 

LES OGSÅ: Se Rihanna dele sine beste treningstips

På to timer, 24 minutter og 52 sekunder starter Joan Benoit Samuelson en revolusjon. Året er 1984, stedet Los Angeles, og arrangementet det første maratonet for kvinner i OL-historien. Det er utgangspunktet for Nikes nye kolleksjon The Nike Beautiful X Powerful Collection, inspirert av nettopp kvinnelige idrettsutøvere og deres prestasjoner, med supermodell Iza Goulart som kampanjemodell.

Hva betyr styrke for deg?

“Styrke er når min motivasjon, mitt engasjement og mitt fokus møtes og jobber sammen mot et mål.”

Å være en del av Nike Beautiful X kampanje gjør deg til en mektig talsperson når det kommer til stil og sport. Hvordan føles det å ha en slik stor innflytelse på jenter rundt omkring?

“Jeg har vært en stor Nike-fan siden jeg var liten, så å kunne være en del av denne kolleksjonen hvor Nike hyller idrettsutøvere og deres historier er ekstraordinært. Jeg ser på meg selv som en atlet og en forkjemper, så å kunne representere dette skiftet av hvordan sport og kvinner blir oppfattet i dag er fantastisk.”

Har du en sneaker-favoritt i klesskapet?

“Jeg kler meg etter humøret, men Air Max er definitivt mine “go to”-sneakers. Når jeg ikke har på hæler på jobb, finner du meg i Nikes. Når kvinner bruker hæler, føler de seg mektige, vakre og sterke. Sneakers gir meg den samme følelsen!”

Hva gjør trening for deg?

“Trening, fitness og sport generelt holder meg motivert og fokusert. Profesjonelt er jeg en modell, men jeg er også en idrettsutøver, venn, datter, søster og mange andre ting. Trening holder meg fokusert og har hjulpet meg å overvinne stress og frykt for å være vellykket i andre aspekter av livet.”

Er du av typen som ikke ser målstreken?

“Jeg har ikke en målstrek. Jeg har alltid et mål, men av en eller annen grunn, så ser jeg aldri en målstrek med sport. Jeg bare holder det gående!”

Hva er dine must-have-favoritter i garderoben?

“Komfort og stil er viktig, og Nike har alltid vært et hestehode foran i disse aspektene. Hvert plagg har en funksjon og nytte og ser flott ut. Jeg elsker å ha på sorte skinny jeans med knehøye støvletter, en Nike t-skjorte, skinnjakke, og en Nike hoodie. Det er min “go to” hverdagslook. Jeg pynter meg litt mer når jeg skal ut. Da tar jeg på en blazer, men du kommer fortsatt til å se meg i mine Nikes!”

Tror du at sneakers alltid kommer til å være en del av en kvinnes garderobe?

“I mitt klesskap, absolutt. Sneakers er mine høye hæler. De får meg til å føle meg mektig, vakker og sterk.”

Hva elsker du ved jobben din som modell?

“Det å kunne reise verden rundt, og oppleve nye kulturer og møte nye mennesker. Jeg elsker å snakke ulike språk, og å kunne lære og se nye ting. Jeg prøver også å løpe i gatene uansett hvor jeg er, for å utforske byen.”

Kolleksjonen er tilgjengelig fra 6.oktober via SNKRS-appen og i butikker over hele verden.

Nike Beautiful X Powerful Nike Beautiful X Powerful Nike Beautiful X Powerful Nike Beautiful X Powerful Nike Beautiful X Powerful