Tidligere i år skrev vi om sesongens fineste makeupkolleksjoner. Nå er vinteren her, og med en ny sesong kommer nye kolleksjoner.

LES OGSÅ: Dette er high street-butikkenes makeupkolleksjoner

Yves Saint Laurent Scandal

Denne sesongen presenterer YSL Beauté makeupkolleksjonen Scandal. Den er inspirert av fargesterke og vågale fargekombinasjoner og nyanser fra 70-tallet, men med en moderne tvist.

Stjerneproduktet i kolleksjonen er Couture Eye Marker, en eyeliner som lar deg skape vågale og feminine looks med bare noen pennestrøk. Perfekt for høstens grafiske eyelinertrend, og også opp mot den nært forestående festsesongen.

Andre produkter i kolleksjonen er øyenskyggepaletten Coture Palette Collector Scandal Collection – den kommer med et mørkegrønt læretui med den ikoniske YSL-logoen i oransje, og inneholder fem farger; kraftig burgunder, mørkegrønt, nude-rosa og gullskimmer, en limited edition-versjon av den flytende øyenskyggen Full Metal Shadow The Mats i fargene Velvet Beige, Fur Green og Suede Plum, tre nye nyanser av leppestiften Rouge Pur Couture The Mats, to nye nyanser av Volupté Tint-In-Oil, to nye nyanser av Baby Doll Kiss and Blush samt to nye nyanser av neglelakken La Laque Cotoure.

Giorgio Armani Runway Collection + Face the Runway

Hver sesong henter Giorgio Armani inspirasjon direkte fra catwalken i det som er en limited edition makeupkolleksjon med navnet Runway Collection. Den kommer i butikk senest fem måneder etter motevisningene, to ganger i året, og er skapt med utgangspunkt i Giorgio Armanis Runway Lab der internasjonal makeupartist Linda Cantello skaper farger, teksturer og nye makeupprodukter live backstage under motevisningene.

Denne sesongen består Runway Collection av tre produkter; en couturepalett til ansiktet og øynene, en Eye Tint-øyenskygge og en Rouge D’Armani leppestift. Kolleksjonen er tilgjengelig i et begrenset opplag, samtidig som den matchende motekolleksjonen, og er inspirert av myke, matte og skinnende materialer som fanger lyset der naturlig hud står i fokus sammen med sterke øyne og subtilt fargede lepper i nude og lavendel.

I tillegg til Runway-kolleksjonen har Giorgio Armani også en egen Face the Runway-kolleksjon som skal være perfekt for å oppnå husets signatur, nemlig glød. Det får du med deres high-precision-ritual, som består av ikoniske makeupprodukteter som gir huden et skreddersydd slør: Fluid Master Primer, UV Master Primer, Luminous Silk Foundation, Compact Cream Concealer og High Precision Retouch.

“Velg din foundation basert på huden din og ønsket resultat. Jeg påfører alltid foundationen med fingrene, men du kan bruke en børste for å optimalisere lys. Det handler om balanse, slik at du kan lage et harmonisk volum. Mer enn lepper og øyne er foundation nøkkelen til en makeuprutine. Det bør variere med årstidene og i henhold til hudtype, men også i forhold til hudforandringer i løpet av dagen eller med alderen. Ikke kjemp mot din naturlige nyanse, men ta utgangspunkt i det du allerede har”, tipset Linda Cantello, Giorgio Armani International Make-Up Artist.

Chanel Le Rouge Collection N1

Chanels AW16-kolleksjon er den første signert Lucia Pica, Chanels Global Makeup and Color Designer. Kolleksjonen både utforsker det abstrakte og ekspressive ved den klassiske rødfargen samtidig som den retolker fargens rolle i skjønnhet. Resultatet er en feminin, sensuell og følsom kolleksjon i alle nyanser av, ja – rødt.

“I kolleksjonen finnes både ideen om subversjon og klassisisme. Det handler om den feminine kraften, men også om sårbarhet. Rødt er intens, sårbart, sensuelt og evig”, sier Lucia Pica om kolleksjonen basert på fargen som Gabrielle Chanel selv elsket.

“Rødt er fargen til liv, til blod, jeg elsker rødt”, skal hun ha sagt om fargen, som ble gjort tidløs med lanseringen av Chanels røde leppestift i 1924.

Kolleksjonen består av blushen Joues Contraste i fargen Rouge Profond, leppestiften Rouge Allure i fargene Rouge Ingénue og Rouge Tentation, Rouge Allure Velvet i fargene Rouge Charnel, Rouge Fey, Rouge Vie og Rouge Audace, liplinerne Le Crayon Lèvres i fargene Désir og Séduction, eyelineren Stylo Yeux Waterproof i fargene Eros og Agapé, Dimensions de Chanel-maskara i fargen Subversif, øyenskyggepaletten Les 4 Ombres Candeur et Expérience i ulike bruntoner, øyenskyggene Illusions D’Ombre Velvet i fargene Rouge Contraste og Rouge Brûlé samt neglelakkene Le Vernis Gloss i fargen Rouge Radical og Le Vernis Longue Tenue i fargen Rouge Puissant.

Urban Decay

Urban Decay er makeupmerket alle snakker om, og sosiale medier koker hver gang det slippes nyheter.

Denne sesongen er intet unntak, med en rekke nylanseringer, blant dem stjerneproduktet All Nighter Liquid Foundation som skal holde nettopp hele kvelden – i 24 ulike nyanser.

En annen snakkis fra kultmerket er øyenskyggepaletten Moondust Palette med åtte ulike nyanser fra soft pink og fersken til lilla, grønn, blå, brun og grå – alle med glitter, perfekt for den nært forestående festsesongen.

Andre store lanseringer fra Urban Decay denne er eyelineren Perversion Waterproof Fine-Point Eye Pen i fargen blackestblack, Razor Sharp Water-Resistant Longwear Liquid Eyeliner som kommer i en rekke ulike farger, Naked Skin Color Correctiong Fluid samt en børstekolleksjon bestående av hele 29 ulike makeupbørster med alt fra foundation til blush, øyenskygge og highlighter.