Redaktørens favoritter er en fast spalte her på VIXEN.no der redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir deler sine favoritter hver uke.

Tidligere i vinter har hun latt seg inspirere av interiørfavoritter i vintermørket og makeup must haves. Denne gangen er det duftfavoritter til ham og henne som gjelder.

– Jeg liker å matche dufter med mannen min. Det er noe helt spesielt både med den klassiske unisex-duften, og ikke minst de maskuline herreduftene med noter av røkelse, tonkabønner og vanilje mot de mer feminine, florale duftene.

Måneferd

REPLICA: Dancing on the moon er en av favorittene fra Martin Margielas Replica Eau du Parfum Collection 2016. Foto: Leverandøren.

REPLICA: Dancing on the moon er en av favorittene fra Martin Margielas Replica Eau du Parfum Collection 2016. Kr 999. Foto: Leverandøren.

– Flere av mine absolutte favorittdufter kommer fra Maison Margielas Replica-serie lansert med utgangspunkt i nettopp Replica-konseptet som bestod av omtrent 30 ulike klesplagg og tilbehør for ham og henne. Duftene henter inspirasjon fra forskjellige minner og følelser, og kommer som både EdT og EdP. Blant EdP-nyhetene er fire fantastiske dufter, Across Sands, Soul of the Forest, Flying og Dancing on the Moon. Sistnevnte er min favoritt med noter av måneblomst, sjasmin, amber, musk og vanilje. Lys, varm og optimistisk – akkurat det man trenger i mørketiden, og perfekt for begge.

Je t’aime

THIS IS IT: Til ham og henne fra det franske motehuset. This is her 50 ml EdP 680 kr, This is him 50 ml EdT kr 570. Foto: Leverandøren.

THIS IS IT: Til ham og henne fra det franske motehuset. This is her 50 ml EdP 680 kr, This is him 50 ml EdT kr 570. Foto: Leverandøren.

– Den perfekte duo-duften er signert det franske motemerket Zadig & Voltaire, og er som merket selv inspirert av rock’n roll, kunst og selvfølgelig kjærlighetens by, Paris. Selve flakongen er et nikk til samtidskunsten, med fokus på det minimalistiske og det maskuline versus det feminine. Hennes duft har noter av tre, jasmin, rosa pepper, kastanjer og vanilje, mens hans har røkelse, grapefrukt, pepper, vanilje og tre i henholdsvis hvit og sort.

Sjakk matt

TIL HAM OG HENNE: Prada lanserer duo-dufter for første gang. La Femme 50 ml EdP kr 895 og L'Homme Prada 50 ml EDT kr 760. Foto: Leverandøren.

TIL HAM OG HENNE: Prada lanserer duo-dufter for første gang. La Femme 50 ml EdP kr 895 og L’Homme Prada 50 ml EDT kr 760. Foto: Leverandøren.

– Tidligere i vinter slapp Prada sin første duo duftlansering noensinne. Duftene er basert på det italienske motehusets ikoniske koder der blant annet Saffianolær, den klassiske Prada-logoen, sjakkrutene og de grafiske formene alle en del av Pradas DNA. Har du vært borti Pradas dufter tidligere vil du garantert kjenne igjen flere elementer, men med en moderne tvist. Mens duften for henne er floral og ren har hans amber med en tvist av iris.