Noe av det beste med julen er tiden man kan tilbringe med familie og venner, for ikke å snakke om med en god bok. I tillegg til både romaner og krimklassikere står disse motebøkene øverst på ønskelisten vår denne julen. 

Tommy Hilfiger; American Dreamer

tommy-hilfiger

Tommy Hilfiger American Dreamer fås i Tommy Hilfiger-butikker, utvalgte varehus og online på tommy.com. 

American Dreamer er tittelen på Tommy Hilfigers memoarer. I boken forteller motesjefen aldri før fortalte historier fra sitt personlige så vel som profesjonelle liv, og om triumfer og tilbakeslag i oppbygningen av et globalt mote- og livsstilsmerke. Boken har allerede fått skryt av navn som Mick Jagger, David Beckham, Alicia Keys og Anna Wintour som beskriver Hilfiger som mannen som draperte moten i det amerikanske flagget.

– Etter mer enn 40 år i motbransjen ville jeg oppsummere minnene fra mitt liv og merke. American Dreamer er et slags kart over øyeblikkene som både har definert min karriere og mitt personlige liv – fra barndommen i Emira, New York, til å bygge en global business. Jeg er spent på å få dele reisen min, og håper den kan inspirere andre til å forfølge sine drømmer, sier Tommy Hilfiger om boken.

Peter Lindbergh: A Different Vision on Fashion Photography

Peter Lindbergh A Different Vision on Fashion Photography fås blant annet på Ensemble, kr 799.

Peter Lindbergh A Different Vision on Fashion Photography fås blant annet på Ensemble, kr 799.

Must have fra Taschen om en av verdens fremste motefotografer. Tyske Peter Lindbergh har blitt beskrevet som glamourens poet, og er kanskje aller best kjent for sine ikoniske bilder av 90-tallets supermodeller – som for eksempel den kanskje største av dem alle, nemlig Kate Moss som pryder coveret på denne boken.

 

Kusama

Kusama fås blant annet på Net-a-porter ca kr 870.

Kusama fås blant annet på Net-a-porter ca kr 870.

Årets fineste fra Rizzoli er Kusama – en omfattende samling av den japanske kunstneren Yayoi Kusamas mest ikoniske verker, i tillegg til aldri tidligere publiserte skisser og bilder. Kusama selv jobbet tett med redaktørene og bidragsyterne i boken for å sørge for at den virkelig fanget essensen av hennes 60 år lange karriere. Det gjør den – med 304 sider med både bilder, tegninger, skulpturer og filmer, og prikker, såklart!

Alexander McQueen Unseen

Alexander McQueen Unseen fås blant annet på Eske, kr 645.

Alexander McQueen Unseen fås blant annet på Eske, kr 645.

For første gang noensinne løfter amerikanske Vogues backstagefotograf Robert Fairer på sløret, og gir et innblikk i sitt arkiv og en rekke fotografier som ikke tidligere har vært publisert. Om boken skriver franske Vogue følgende: Med en svært privilegert forhold til Alexander McQueen tar Robert Fairer oss behind the scenes på en reise full av overraskelser og øyeblikk av nåde med aldri før publisert bilder. Fantastisk! ”

Pernille Teisbæk; Dress Scandinavian

Pernille Teisbæks Dress Scandinavian fås blant annet hos Yme.

Pernille Teisbæks Dress Scandinavian fås blant annet hos YME.

Superblogger, stylist og It-girl Pernille Teisbæk har med sin skandinavisk stil fått en nærmest ikonisk status  i motebransjen både hjemme i Danmark og internasjonalt. I denne boken ført i pennen av bloggeren selv, guider hun deg til de helt fundamentale items og styles i skandinavisk mote, deler av sine erfaringer, viser sin egen skandvinaviske stil og viser deg hvordan du lett kan få litt skandinavisk casualness inn i din egen garderobe.