VIXEN Blog Awards 2016 er i gang, og vi trenger din hjelp til å nominere bloggere i 12 ulike kategorier. Du kan lese mer om de ulike kategoriene samt kriterier for nominering her. 

LES OGSÅ: Se alle bildene fra VIXEN Blog Awards 2015

Det er som vanlig opp til leserne å nominere sine bloggfavoritter til VIXEN Blog Awards. Basert på disse vil juryen finne frem til semfinalistene før leserne igjen stemmer frem finalistene. Til sist er det juryen som kårer vinnerne som presenteres under prisutdelingen i januar 2017. Unntaket er kategorien Folkets favoritt som er leserbestemt hele veien.

Du kan nominere de bloggene du selv ønsker, men sørg for å velge riktig kategori og les beskrivelsen av de ulike kategoriene nøye. Merk at i tillegg til kategorispesifikke kriterier vil juryen vurdere hver enkelt blogg etter flere kriterier. Vi anbefaler deg derfor å nomimere de du mener leverer innenfor følgende kriterier som juryen har lagt til grunn;

  • Brukeropplevelse: Førsteinntrykk, design, estetikk, bilder, video, lyd og tekst. Står kvantiteten i stil med kvaliteten?
  • Rettmessig bruk av innhold: Har bloggeren tillatelse til å bruke tekst, bilder, lyd og video? Brudd på opphavsrett og Åndsverksloven medfører diskvalifikasjon.
  • Skjult reklame: Er kommersielt innhold tydelig merket? Ikke bare på bloggen, men i sosiale medier? Brudd på Markedsføringsloven medfører diskvalifikasjon.
  • Teknisk: Er brukeropplevelsen like god på alle plattformer; desktop, nettbrett og smarttelefon, og blogges det regelmessig?  Er bloggen rask og sikker? Er den optimalisert for søk (SEO), og er det enkelt å engasjere seg i bloggen gjennom kommentarfelt og delingsknapper for sosiale medier?
  • Engasjement: Hvor god er bloggeren selv til å følge opp engasjementet fra sitt publikum både på bloggen og i andre sosiale medier?

Nominér dine favorittbloggere til VIXEN Blog Awards 2016 her.

Du kan lese mer om kategoriene i VIXEN Blog Awards 2016 her: 

Årets Moteblogg

Årets Moteblogg er først ute med det siste, og er signert motebloggeren med en fingerspissfølelse for mote, trender og tendenser og som med sin unike stil også våger å skape egne trender.

Årets Beautyblogg

Årets Beautyblogg har hovedfokus på skjønnhet, og gir leserne det siste på makeupfronten i tillegg til tips, triks og inspirasjon. Kreativitet vil veie tungt i denne kategorien.

Årets Trenings- og helseblogg

Årets Trenings- og helseblogg inspirerer og engasjerer innen helse, trening og fritid, og gir gjennom sporty tips og friske ideer leseren overskudd i hverdagen.

Årets Interiørblogg

Årets Interiørblogg går til bloggeren med et hjerte for interiør og et øye for detaljer. Bloggeren har full oversikt over mote, trender og tendenser på interiørfronten, og bobler over av inspirasjon, kreativitet og originalitet som skaper engasjement hos leserne.

Årets Livsstilsblogg

Årets Livsstilsblogg er hverdagsbloggeren som lar leseren komme tett på livet – på både godt og vondt. Bloggen har en personlig og uformell tone, og deler på en inspirerende og engasjerende måte både små og store øyeblikk. At bloggeren snakker både til og med leseren veier tungt her.

Årets Matblogg

Årets Matblogg koker over med kreative, informative og inspirerende blogginnlegg, oppskrifter og bilder som skaper matglede hos leserne. Bloggen må være en ren matblogg eller ha hovedfokus på mat.

Årets Gullpenn

Årets Gullpenn går til bloggeren som utmerker seg med sin unike, kreative, inspirerende, underholdende og engasjerende bruk av språk. Her vektlegges tekst og bruk av språket, og det er skrivekunsten som veier aller tyngst. Denne kategorien er ny.

Årets Bloggbusiness

Årets Bloggbusiness går til bloggeren som har tatt bloggen et steg videre, og som i forlengelse av bloggen har blitt sin egen merkevare. Her vil ambisjoner, kreativitet, og gründerånd veie tungt. Denne kategorien er ny.

Årets Sterke mening (NY!)

Årets sterke mening går til bloggeren som har utpekt seg med én eller flere ytringer som bidratt til å skape økt bevissthet, engasjerte mange til å mene noe og/eller som har ført til en konkret endring politisk eller samfunnsmessig

Årets Stjerneskudd

Årets Stjerneskudd er det nye stjerneskuddet på blogghimmelen, og går til bloggeren som med sitt nyskapende innhold, originalitet og kvalitet har kommet inn som et friskt pust i bloggverden. Bloggen bør enten være startet eller først ha blitt oppdaget for alvor under det seneste året.

Årets Blogger

Årets Blogger har i løpet av det siste året utmerket seg med sitt unike innhold, sterke personlighet og det lille ekstra som inspirerer og engasjerer leserne – hver dag.

Folkets favoritt

Folkets favoritt er bloggeren som er elsket av leserne. Her er det lesernes stemmer som gjelder, og det er leserne som avgjør hvem som går av med seieren som Folkets favoritt.