Toppblogger Sophie Elise var nominert i hele seks kategorier under VIXEN Blog Awards 2016, og stakk av med seieren som Årets blogger for andre året på rad, i tillegg til Årets bloggbusiness. VIXEN tok en prat med Sophie Elise om seieren, frisoner og overkill.

Aller først, gratulerer så mye som årets blogger og bloggbusiness! Hvordan føles det?

– Jeg trodde først ikke at jeg kom til å bli semifinalist engang. Og jeg trodde i hvertfall ikke at jeg kom til å vinne, så jeg er veldig glad og sjokkert. Nå bare gleder jeg meg til å si det til foreldrene mine!

I 2016 ga du ut bok for første gang, du var mye i media og begynte blant annet med dj-ing – i tillegg til alt det andre du gjør fra før, inkludert å blogge. Hvordan klarer du å holde så mange baller i luften på en gang? 

– Det er dritvanskelig, jeg skjønner det ikke selv. Men jeg har min frisone. Jeg kan dra til Harstad, og har den muligheten å dra dit et par uker og gjøre ingenting. Jeg tror det er det som gjør at jeg klarer å holde mange baller i luften på en gang. Pluss at jeg har alt i puljer. Bloggen gjør jeg hver dag, men bok skriver jeg i etapper. Det samme med dj-ting som jeg også gjør. Alt skjer i etapper.

Ikke stress så mye og vær sikker på greia di – Sophie Elise.

Du er allerede i gang på YouTube – fortell litt om det? 

– Jeg har en liten kanal med vennen min Joakim som har veldig mange følgere og som er ganske suksessrik. Vi har flere views på vår kanal enn alle de som er størst på YouTube i Norge, så jeg føler at vi er ganske sånn ahead of things der. Men om jeg kommer til å gjøre Youtube alene det vet jeg ikke, for jeg har heller lyst å gjøre tv. Jeg kan ikke overkille meg selv heller.

Hvordan skal du klare å skape det samme engasjementet på tv som på bloggen din?

– Jeg har på en måte gjort tv så lenge, nesten like lenge som jeg har blogget ettersom jeg var med i Bloggerne så mange år før jeg sluttet. Så jeg føler det kommer ganske naturlig for meg fordi jeg er ganske avslappet med å ha kamera rundt meg. Hvis jeg skulle begynne å anstrenge meg med noe, da hadde jeg sluttet, fordi blogg skal være ekte, tv skal være ekte. Alt jeg gjør av kunstneriske greier skal komme fra hjertet. Så hvis jeg en dag føler at jeg må presse fram noe, så hadde jeg ikke giddet lenger.

Har du noen tips til håpefulle bloggerspirer?

– Ikke stress så mye og vær sikker på greia di. Og alle har noe som gjør dem unike, så finn akkurat det som gjør deg ulik hvem som helst andre du kjenner, så spiller du på akkurat det.

VIXEN Blog Awards 2016 ble arrangert torsdag kveld på Grand Hotel i Oslo, og vi streamet live direkte fra prisutdelingen. Du kan se alle vinnerne i VIXEN Blog Awards 2016 her, alle bildene fra den røde løperen her og alle bildene fra prisutdelingen her.