Toppblogger Kristin Gjelsvik bak bloggen StyleConnection var nominert i hele seks kategorier under årets VIXEN Blog Awards. Hun vant tilslutt juryens hederspris, som ble delt ut for første gang i år. VIXEN tok en prat med det juryen kaller “et fyrverkeri av en blogger”. 

Først og fremst, gratulerer med juryprisen! Hvordan var det å sitte i salen og se den ene prisen etter den andre bli delt ut uten å selv vinne, og helt til slutt så får du hedersprisen?

– Det var et veldig stort og spesielt øyeblikk, og så uventet. Og da blir man jo helt satt ut egentlig. Det var det samme som da jeg vant Sunn Fornuft-prisen i fjor, for det hadde jeg heller ikke forventet. Jeg hadde egentlig ikke følelser i år, det var litt som i fjor. Da var jeg nominert som finalist i tre kategorier, og så var det litt sånn “bedre lykke neste år”. Men ja, så ser man den ene prisen gå etter den andre, og man blir jo glad på vinnernes vegne. Men man tenker selvfølgelig “Søren, den fortjente jeg også!”

Hvordan vil du beskrive bloggen din?

– Det er så mye jeg kjemper for, og jeg er den eneste motstanderen til den galskapen i Norge. Jeg er veldig opptatt av å bare gjøre gode ting for andre. Jeg er samfunnsengasjert og vil oppfordre publikumet mitt til å ta et viktig standpunkt her i livet, og opplyse litt om ting som skjer. Flyktningkrisen har vært en viktig sak for meg, og jeg har aktivt gått inn for å prøve og gjøre en forskjell. Jeg synes ikke at det å være et medmenneske er noe som du skal få en pris for. Men dette med kroppspress er så viktig, og det er så få som faktisk er sitt ansvar bevisst. Det er så mye nakenhet, og så skal man plutselig snakke om krigen i Aleppo. Kan vi ikke liksom bare ta på oss en genser?

Det er altså kroppspress som er den største driven?

Den forbanna kroppen- den ødelegger unge jenter og gutter der ute, og det vet jeg, for jeg snakker med de daglig. Så ikke kom her og si at bloggere ikke har så mye ansvar. Og forresten, kroppen betyr ingenting. Det er veldig skremmende å operere vekk utseende sitt i ung alder, så blir du voksen og tenker “Åjsann, hva gjorde jeg?” Da er det for sent å angre. Jeg prøver å si til leserne mine: Bare vent litt, gi det litt tid. Det er bedre å angre på en bitteliten dårlig tribal på ankelen, enn en ny nese og rumpe. Mange bloggere glorifiserer dette her med plastiske operasjoner. Noen må sette ned foten og si at nei, det er ikke greit.

Har du noen tips til folk der ute som drømmer om å blogge?

– Du må ha en visjon. Det som har fungert for én blogger fungerer ikke nødvendigvis for deg. Det som dessverre er trist i dag er at alt du trenger er en operert kropp og en sjokkerende nyhet, så har du en toppblogger i Norge. For så lite selektive og kritiske er vi, at vi synes dette er veldig gøy å lese om. Det man glemmer er at det skal ikke mer til enn en topplisteplassering, før noen bruker deg som forbilde. Så hvis du skal bli en suksessfull blogger, og som faktisk har litt selvrespekt i behold, så bør du komme opp med noe unikt. Noe for deg, noe du tror på og står for hundre prosent. Så deler du bare det og satser på at det funker. For blogging er ikke farlig, men det krever beinhard jobbing å nå topplisten.

Har du selv noen rollemodeller? 

– Det er ingen i Norge jeg kan se opp til, jeg må bare selv bli en slik person. Det er mange som gjør veldig mye bra altså. Og det er mange småbloggere som er kjempeflinke og som står for de samme verdiene som meg, men som står enda mer alene enn jeg. Dessverre har de ikke fått nok oppmerksomhet, og det er veldig trist. Så jeg er heldig som når ut til så mange som jeg gjør. Mitt forbilde er mamma.

VIXEN Blog Awards 2016 ble arrangert torsdag kveld på Grand Hotel i Oslo, og vi streamet live direkte fra prisutdelingen. Du kan se alle vinnerne i VIXEN Blog Awards 2016 her, alle bildene fra den røde løperen her og alle bildene fra prisutdelingen her.