En ny sesong betyr nye kolleksjoner, og noen mer interessante enn andre. For sin SS17-kolleksjon henter Lindex inspirasjon fra ulike deler av verden i det som er deres kanskje sterkeste kolleksjon til nå. VIXEN tok en prat med stylist Jessica Pousette ved Lindex Studio om kampanjen.

Mens Never Denim ser til New York og 80-tallets ikoniske gatefester for sin SS17-kolleksjon betegner Lindex sin som “et helt nytt utrykk” med asiatisk og afrikansk innflytelse i møte med en romantisk, skandinavisk frihet. Selv beskriver stylisten den som både anvendelig, stilsikker og uttrykksfull.

Er vi klare for å bytte ut skandinavisk minimalisme som lenge har stått sterk til fordel for inspirasjon fra andre deler av verden?

– Personlig tror jeg ikke at vi skal erstatte det ene med det andre, men jeg tror at mange både liker og føler seg bekvemme med det minimalistiske, men i dag har vi muligheten til å velge hva som føles rett for oss akkurat i dag eller denne sesongen, og man kan kle sin personlighet veldig ulikt. Selv liker jeg ulike uttrykk, og det varierer fra dag til dag. Men jeg elsker at vi inspireres av hele verden, og at vi våger å gjøre begge deler. Noen ganger er møtet mellom det minimalistiske og det vi kaller “mye” veldig vakkert.

Hva er nøkkelplaggene i kolleksjonen?

– For meg er det definitivt de sporty influensene som synes i for eksempel de vide buksene med striper og kjolene med pipings. Jeg elsker fargene og mønsteret i kimonoen og buksene, og det er fantastisk å få jobbe med layers som i den lange skjorten, men også detaljer som i den stripete bomullsskjorten. Rumpetasken er min personlig favoritt blant tilbehøret.

Fortell om stylingen – på hvilken måte speiler den kolleksjonen?

– Nettopp det at man jobber med lag på lag og kan style noe uventet, å bruke crispy materialer sammen med finstrikk er fantastisk som for eksempel i antrekket med den lyseblå stripete skjørtet og buksen med strikket tunika. Det er bare en variant av mange måter å matche plaggene på – det er på mange måter litt uventet, men samtidig veldig wearable.

Kolleksjonen gir mange muligheter for personlige stylingvalg, sier designsjefen. Hva mener du?

– Jeg har jo testet ulike varianter av matchinger og her har man virkelig muligheten til å matche klærne på ulike måter både cleantmiss match, enkelt og klassisk og street. På den måten blir det veldig sterke plagg som man kan bruke om igjen og om igjen. Det finnes med andre ord en rekke ulike variasjoner som føles helt riktig også når man tenker holdbart.

Foto: Peter Gehrke

Styling: Jessica Pousette/Lindex Studio

Model: Gia Tang