Februar betyr fashion weeks, og denne uka er det klart for den fjerde utgaven av den nye, norske moteuka Oslo Runway. Igjen er location på Sentralen, i tillegg til at flere av visningene vil foregå på Munchmuseet.  Vi har spurt seks motefolk hva de gleder seg mest til under sesongens Oslo Runway.

LES OGSÅ: Se hele programmet for Oslo Runway her

Madeleine Holth, Motejournalist og aktuell med samarbeidskolleksjon med det norske merket Aùma som skal vises under Oslo Runway.

– Jeg gleder meg sinnsykt til Tom Wood, et merke jeg har savnet på Runway. Anne Karine Thorbjørnsen står for åpningsvisningen og den gleder jeg meg sykt til. Men selvsagt kanskje mest av alt- min egen visning.

Ida Elise Eide Einarsdóttir, Redaktør VIXEN.

– Stas at Anne Karine Thorbjørnsen skal åpne ballet. Hun stakk av med Bik Bok Runway Award i fjor, og dermed også en egen visning under sesongens Oslo Runway. Ellers gleder jeg meg veldig til Admir Batlak, Tom Wood og ikke minst hva Madeline Holth har fått til med Aùma. Holzweiler er alltid en big deal, og det blir interessant å se hvordan de velger å avslutte triologien Artist Space på Museet for samtidskunst.

Janka Polliani, moteblogger og tidligere Top Model-programleder.

– Etter å ha vært på farten en uke for Stockholm og Copenhagen Fashion Week, gleder jeg meg skikkelig til Oslo Runway kicker i gang. Det merkes på folkemunne over dammen at flere utenlandske medier og moteprofiler, og det er flere som dukker opp også i Oslo. Det er flere av designerne jeg gleder meg til å se på catwalken. Jeg gleder meg skikkelig til å se nykommeren Anne Karine Thorbjørnsen og at Tom Wood for første gang holder show. Generelt så har jeg store forventninger til alle designere, og jeg blir faktisk lett tårevåt og stolt norsk når de viser alt arbeidet de har lagt i kolleksjonene sine. Jeg gleder meg også til det sosiale rundt fashion week, og at byen føles som en motedestinasjon.

Caroline Skjelbred, mote- og skjønnhetsredaktør i Elle.

– Jeg synes Oslo Runway er helt fantastisk, og først og fremst så gleder jeg meg til å se alt. Som Parsons graduate aka. motestudent og som moteelsker, så gleder jeg meg til å se alt fra store hus til små designere. Men mest av alt så er jeg spent på Holzweiler- de har en unik smak som jeg elsker. Anne Karine og Batlak er alltid innovative, og Hammel og By TiMo er merker som er så sterke og som alltid viser noe man “bare” må ha. Tom Wood blir spennende å se, jeg har sett noen smakebiter og de er sick fine! Moods er alltid gøy å se, og Veronica som alltid har en spennende motetwist!

Caroline Krager, redaktør i Melk og Honning og moteskribent i D2.

– Jeg gleder meg til å oppleve visningene i Munchmuseet. Jeg tror det kan bli veldig fint. Jeg er spent på å se kolleksjonen til Madeleine Holth X Aúma der min “homegirl” Juliette Aleksine Piiksi står for stylingen. Jeg tror vi snakker litt nye vibber på norsk motejord om man skal dømme av sneakpeaksene jeg har sett på sosiale medier. Jeg gleder meg til å se vakre ullplagg hos Elisabeth Stray Pedersen, hva Admir sin kreative hjerne har kokt sammen, og hvilken ny, merkelig retning Moods prøver seg på denne gangen. Jeg er nysgjerrig på hvor mye internasjonal presse og innkjøpere This Is har klart å få til å komme – jeg vet i allefall at noen danske motefolk som ikke har vært her før kommer denne sesongen. Og ikke minst er jeg spent på hvordan vibbene rundt hele eventet er med tanke på Oslo Runways noe uvisse fremtid.

Marianne Theodorsen, Head of Digital Media for Høyer

– Jeg gleder meg egentlig til hele opplegget jeg. Det er så deilig å endelig ha en motearena vi kan være stolte av, og jeg synes programmet denne sesongen er utrolig sterkt. Gleder meg såklart ekstra til å ønske mine gode venner i Tom Wood velkommen til catwalken, og det er alltid spennende å se gjennomføringen av Holzweilers visninger da de alltid gjør det til noe ekstra. Men faen heller – jeg håper og tror at alt blir bra jeg!