Natt til mandag var det duket for årets kanskje viktigste prisutdeling, nemlig Oscar-utdelingen på Dolby Theatre i Hollywood, Los Angeles.

I tillegg til hvem som henter hjem Oscar-statuetten i de ulike kategoriene,  er det også stor forventning knyttet til hva superstjernene har på seg røde løperen. Neida, vi skal ikke glemme #AskHerMore, men det er ikke til å stikke under en stor at den røde løperen er en stor del av det hele – og ikke minst den kanskje aller viktigste catwalken for designere og motehus som slåss om å kle opp stjernene, bortsett fra Meryl Streep da…

På toppen av best kledde-listen finner vi Ruth Negga. Klar forhåndsfavoritt, og en stayer på den røde løperen også i fremtiden. Hun valgte en rød Valentino-kjole med blonder, lange ermer og høy hals. En farge som ikke bare er motehusets signatur, men også årets store trendfarge i tillegg til å representere kjærligheten, så klart. Hun bar også det som må sies å være kveldens viktigste tilbehør, nemlig den blå sløyfen som en protest mot president Trumps innreiseforbud. Det skortet nemlig ikke på politiske budskap under nattens Oscar-utdeling, verken på den røde løperen eller på scenen.

Andre høydepunkt var blant annet Sofia Boutella, som valgte Chanel Haute Couture fra visningen alle snakker om. Lang, med sølvpaljetter og fjær – perfekt for Oscar-løperen. Bare utsmykningen på kjolen tok 400 timer å lage med over 12 000 elementer, mens fjærene alene tok over 80 timer. Selvsagt med matchende Chanel Fine Jewelry med armbånd i 18 karat hvitt gull med hvite og sorte diamanter, ring i 18 karat hvitt gull med diamanter og øredobber i 18 karat hvitt gull med diamanter. 

Michelle Williams valgte ikke overraskende Louis Vuitton – som hun allerede har et samarbeid med. En spesialsydd kjole i sort fløyel og tyll med broderte perler, krystaller og nagler – og kveldens dypeste utrigning. Også sandalene og smykkene er fra det franske motehuset.

Og både Janella Monae, Nicole Kidman, og Emma Stone hører hjemme på toppen. Like heldig var ikke Blanca Blanco som stod for kveldens rød løper-skandale i en kjole som kjendisblogger Perez Hilton mente var “made of nightmares”, og kveldens høyeste splitt som sammen med null truse resulterte i – ja, nettopp…

Du kan lese VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttirs dom over nattens best og verst kledde på Oscar-løperen her.