I fjor teamet By Malene Birger for første gang opp med IT-girl Evangelie Smyrniotaki bak nettsiden Styleheroine. Nå fortsetter de samarbeidet.

LES OGSÅ: By Malene Birger kåret til Årets merke

– På By Malene Birger har vi alltid vært tilhengere av Evangelie på grunn av hennes øye for mote, hennes tilbakelente stil og hennes vennelige vesen. Faktisk har vi hele tiden ment at hun er det perfekte valget for By Malene Birger og en utmerket samarbeidspartner i forbindelse med lanseringen av vårt omnichannel initiativ, sa Rita Hansen, markeds- og omnichannelansvarlig på By Malene Birger da samarbeidet først ble kjent i fjor. 

Nå fortsetter samarbeidet for SS17-kolleksjonen som er inspirert av Los Angeles og byens avslappede, men sofistikerte stil. Kolleksjonen har referanser til dekadensen og glamouren fra Hollywoods Golden Age, men med en moderne vri.

– Jeg har vært mye i Los Angeles den siste tiden, og i studioet mitt i København har jeg hengt opp et bilde av Terry O’Neill av Faye Dunway morgnene etter at hun vant en Oscar for Network. Hun lounger ved bassenget på Beverly Hills Hotel i en fantastisk nattkjole i silke, og ser nesten litt ør ut i morgenlyset. Akkurat som det hele er en vakker drøm. Jeg ønsket at kolleksjonen skulle speile nettopp den Old Hollywood-glamouren og sexiness’en, men på en moderne måte. Derfor er kolleksjonen inspirert av LA-stilen nå, måten kvinnene i denne byen kler seg for å matche livsstilen – luksuriøs, men personlig og avslappet. Det handler om frihet til å ha på det som føles rett for deg. Jeg vil designe klær som får deg til å føle deg vakker og selvsikker. Det er en mektig ting, sier Christina Exsteen, kreativ direktør i By Malene Birger.

Det er Smyrniotaki selv som sammen med sin fotograf Haris Farsarakis som står bak bildene til kolleksjonen som er i butikk nå.