Vi er allerede godt i gang med det nye året, og noen av de største trendene har allerede begynt å manifestere seg både når det kommer til mote, beauty og interiør. Vi har spurt eksperter ved et knippe interiørbutikker og agenturer om interiøråret 2017.

Granit: – Økt bevissthet, gjennomtenkt forbruk og naturmaterialer

Hva er de største interiørtrendene for 2017?

– Det vi fokuserer på i Granit er bevissthet, å forenkle livet og å verdsette de tingene som tar litt tid. Det taktile er viktig, materiale som kjennes, enkelhet og patina, buede former og rå kanter. Med den digitiale utviklingen kan vi leve og jobbe hvor som helst, og som en reaksjon på det blir hjemmelivet mer og mer viktig. Vi velger tingene våre med omhu, de skal gi oss en følelse av historie og være personlige. Vi setter på en ny måte pris på ting som bærer spor av å være skapt for hånd og som vi ønsker å gjøre selv.

Hvilke farger vil dominere? 

– For vår del kommer vi til å ha fokus på hvitt i hele spekteret fra crispy white til naturbeige og greige, men også jord- og ørkentoner, pudderfargede naturrosa toner og blek olivengrønt.

Hva kan vi ta med oss videre fra i år?

– Økt bevissthet, gjennomtenkt forbruk og herlige taktile naturmaterialer!

Og hvis man skal investere i én ny ting til hjemmet?

– Det bør være noe multifunksjonelt, som for eksempel en tralle på hjul som både gir smart oppbevaring og som er stilig og flyttbar. Eller noe vakkert og organisk i bambus, som for eksempel en lenestol med myke puter eller en bambusstige som kan brukes til klesoppbevaring.

H&M Home: – Det er naturen som gjelder

Hva er de største interiørtrendene for 2017?

– Hos H&M Home er det til våren naturen som gjelder, og inspirasjonen er hentet fra elementene jor, vann, ild, luft og sjel. På den ene siden har vi det eksotiske; tropiske influenser med masse varme farger og energiske uttrykk. På den andre siden handler det om harmoni; her er det wellbeing og ro som regjerer, en filosofis touch influert av japansk og skandinavis stil.

Hvilke farger vil dominere? 

– Varmr gultoner, eksotiske grønnfarger og et spekter av blått, men også mer nøytrale farger som støvete rosa og grønt. Ton-i-ton er viktig – kle gjeren hele rommet i ulike toner av samme farge, som rosa, grått eller blått. Dette gir et moderne og harmonisk uttrykk.

Hva kan vi ta med oss videre fra i år?

– Det autentiske er fortsatt viktig, så influensene fra håndverk fortsetter. Flettekurver er sentrale og kommer i alle former og farger.

Og hvis man skal investere i én ny ting til hjemmet?

– Nye putetrekk! Dette er en enkel og rimelig måte å fornye inntrykket i hjemmet på fra sesong til sesong, og til våren har vi masse fine varianter i aktuelle farger og trykk.

Inside Too: – Finn stilen din!

Inside Too er et agentur som representerer en rekke high-end interiørmerker på det norske og skandinaviske markedet som for eksempel MissoniHome, Lexington Company og Jonathan Adler.

Hva er de største interiørtrendene for 2017?

– Vi vil se mye fløyel i alle varianter, farger, mønstre og flater.

Hvilke farger vil dominere? 

– Grønt og blått. Grønt hovedsakelig i lyse toner mot lime, men ellers også i alle varianter. Hos våre leverandører og andre ser vi at blått er hot både i grå-blå toner og blått med grønntoner. Spicy rød er også en ny og spennende farge å bruke i hjemmet. Gult ser vi også i flere av kolleksjonene, men det er kanskje for de mer vågale.

Hva kan vi ta med oss videre fra i år?

– Pudderrosa og rosatoner som allerede har vært en stund vil fortsette. Noen ganger med innspill av oransje og korall. De motuanske mønstrene fortsetter i både tapeter, puter og tilbehør. Messing er også et metall som lever i beste velgående.

Og hvis man skal investere i én ny ting til hjemmet?

– Kvalitet! Invester i ting som uttrykker deg og din stil. Det kan for eksempel være en pute, en vase eller et gulvteppe. Finn stilen din, og ikke vær redd for å våge å uttrykke denne i hjemmet ditt.

House of Hackney.

House of Hackney.

Jonathan Adler.

Jonathan Adler.

Jonathan Adler.

Matteus.

Ellos Home: – Et hjem som viser hvem vi er 

Hva er de største interiørtrendene for 2017?

– Personlig stil gjennom å blande ulike uttrykk. Vi vil skape et hjem der vi trives og som viser hvem vi er. Selvsagt kommer det også inn influenser fra hele verden ettersom vi reiser mer og stadig opplever nye kulturer. I dag inspireres vi i stor grad også av Instagram og Pinterest, så avstanden har på mange måter blitt mindre. Vi ser også Art Deco-inspirasjon med for eksempel mønster med det klassiske bueformede uttrykket og med en undertone av hverdagsluksus. En annen stor trend er å innrede med potteplanter – det speiler vårt ønske om fredfullhet og rekreasjon som en kontrast til den stressende hverdagen.

Hvilke farger vil dominere? 

– Vi ser mørkeblått som en sterk trendfarge blandet med lysegrått. Også aksenter i lyserosa og grønt skaper trenden. Det er veldig finstemte farger som er lette å bruke. Det grønne kommer også inn i hjemmet med alle potteplantene.

Hva kan vi ta med oss videre fra i år?

–Alle naturmaterialene. Fremfor alt lin, jute og bomull som fortsatt står i fokus. Gjerne med en vasket effekt slik at de blir følsomme og får en naturlig, avslappet look. Vi ser også at marmot og metaller, fremfor alt messing, fortsetter og danner en base i hjemmet. Det er også fortsatt fokus på tre som materiale, og vi vil gjerne ha tremøbler som skaper dynamikk i hjemmet.

Og hvis man skal investere i én ny ting til hjemmet?

– Selvsagt skal man investere i et nytt teppe som løfter hele hjemmet og skaper en personlig stil. Teppet skal være som et smykke i rommet, og virkelig skape blikkfang!