Endelig får franskmennene sitt første permanente motemuseum, med litt hjelp fra Chanel. 

LES OGSÅ: Chanel åpner butikk i Stockholm

Man skulle tro at Paris som motens vugge hadde hatt et motemuseum i en årrekke allerede, men den gang ei. Palais Galliera blir i dag sett på som byens museum for moteinteresserte, men der vises det kun midlertidige utstillinger. Ellers er nemlig museet som ligger et langt steinkast unna Eiffeltårnet stengt for publikum. Nå skal det derimot konstrueres et museum som skal ha åpent året rundt.

Det franske motehuset Chanel slår seg sammen med Paris for å finansiere konstruksjonen av nye utstillingsrom i Palais Galliera. Og støtten fra merket er på svimlende 5,7 millioner euro, som tilsvarer rundt 51,7 millioner kroner.

– Takket være den dyrbare støtten fra Chanel, vil både motehistorien, fransk haute couture og savoir faire og kreativitet nå prestisjetungt fylle disse rommene som Palais Galliera stolt vil åpne i 2019, sier Olivier Saillard, direktør i Palais Galliera, i en pressemelding. 

Galleriet skal bygges i kjelleren i bygningen og romme rundt 7211 kvadratmeter med mote. Rommene skal hete The Gabrielle Chanel Rooms, som en hyllest til Chanels grunnlegger. Her skal man kunne få med seg motehistorien fra 1700-tallet og frem til i dag. Det vil også være en workshop og en bokhandel der.

– Chanel er glade for å promotere Paris, den internasjonale motehovedstaden, og spesielt å støtte Palais Galliera ved å gjøre dens eksepsjonelle kolleksjoner tilgjengelige for alle i nye, permanente rom som vil bære navnet til motehusets grunnlegger, Gabrielle Chanel. Dette initiativet representerer en langvarig forpliktelse til skapelse og styrken av Paris, som er hjertet til Chanel´s business. Å støtte en institusjon som Palais Galliera er en del av målet vårt om å gjøre motehistorie levende, sier Bruno Pavlovsky, president i Chanel Fashion, i en pressemelding. 

I år har Palais Galliera fire store utstillinger. Disse er dedikert til garderoben til sangerinnen Dalida, det spanske motehuet Balenciaga, spansk mote fra 1800- og 1900-tallet og den spanske moteskaperen Mariano Fortuny. Tidligere utstillinger har fokusert på for eksempel det franske motehuset Lanvin og moten på 1950-tallet. Du kan lese mer om museet her.