Louis Vuitton har over de siste årene samarbeidet med en rekke store navn innen kunstverden. Nå slipper de nyheten om sitt neste designsamarbeid med amerikanske Jeff Koons.

LES OGSÅ: Mote-Norge om Supreme x Louis Vuitton-hypen

Stephen Sprouse, Takashi Murakami, Richard Prince, Yayoi Kusama, Cindy Sherman, James Turrell, Olafur Eliasson og Daniel Buren har alle jobbet med det franske motehuset, og laget kunstverk, utviklet nye produkter og bidratt til iscenesettelse av motevisninger. I 2014 åpnet dessuten Louis Vuitton Foundation Louis Vuitton i Paris, et særegent kunstmuseum designet av Frank Gehry.

I dette siste samarbeidet jobber motehuset sammen med den New York-baserte samtidskunstneren Jeff Koons for å skape en ny kolleksjon med vesker og tilbehør.

I kolleksjonen, som lanseres allerede 28.april, bruker Koons bilder fra sin mangeårige Gazing Ball-serie – en samling av store hådmalte reproduksjoner av gamle mesterverk – på en rekke Louis Vuitton-produkter. Hans gjenskaping av mesterverk av Da Vinci, Titian, Rubens, Fragonard og Van Gogh har blitt overført til ikoniske veskemodeller som Speedy, Keepall og Neverfull.

Koons har i tillegg redesignet Louis Vuitton-monogrammet med sine egne initialer. Det er første gang det franske motehuset tillater at det ikoniske monogrammet blir redesignet.

Hver veske har også en tag av den oppblåsbare kaninen som har vært en viktig motiv i Koons 40 år lange karriere. På innsiden av veskene finnes dessuten en biografi og et portrett av mesteren hvis arbeid har blitt henvist til.

Lanseringen av kolleksjonen representerer den første fasen i samarbeidet mellom Louis Vuitton og Jeff Koons. Ytterligere kapitler vil bli annonsert i det pågående prosjektet, heter det i en pressemelding. 

Se hele kolleksjonen HER.