For en knapp uke siden kom nyheten om at Louis Vuitton lanserer sitt nyeste kunstsamarbeid – denne gangen med den amerikanske samtidskunstneren Jeff Koons som i første omgang har satt sitt preg på noen av det franske motehusets aller mest kjente veskemodeller og tilbehør.

Allerede mandag kveld ble kolleksjonen avduket på Louvre-museet i Paris der Bernard Arnault, administrende direktør i LVMH og Jean-Luc Martinez, president for Louvre-museet sammen med kunstneren selv inviterte til middag ved siden av Mona Lisa i Salle des Etats. Blant de inviterte var navn som Cate Blanchett, Jennifer Aniston, Justin Theroux, Michelle Williams, Jennifer Connelly, Cathrine Deneuve, Léa Seydoux, Miranda Kerr og Evan Spiegel, Adèle Exarchopoulos, Natalia Vodianova, Chloë Sevigny, Doona Bae, Rila Fukushima, Fan Bing Bing samt andre gjester fra kunstverden.

Kolleksjonen, som er i salg fra 28.april, tar utgangspunkt i Koons Gazing Ball-serie – en samling av store håndmalte reproduksjoner av gamle mesterverk – som er overført til en rekke av husets veskemodeller og tilbehør. Koons har i tillegg, som den første noensinne, redesignet Louis Vuitton-monogrammet med sine egne initialer.