Torsdag åpner det danske motemerket Samsøe & Samsøe sin første butikk i Trondheim, for anledning med DJ Mariann Rosa og influencers Guri Heli og Tine Andrea som co-hosts. Vi tok en prat med kreativ direktør Mia Kappelgaard om den nye butikken, SS17-kolleksjonen og forholdet til Norge. 

Grattis med ny butikk! Kan du fortelle litt om den nye butikken, og om hvorfor dere nå velger å åpne nettopp i Trondheim?

– Trondheim er i våre øyne en vakker, sjarmerende by med noe på hjertet. Den har en interessant bykjerne, og vi har i lang tid lekt med tanken om å gi flere av våre norske kunder bosatt utenfor Oslo muligheten til å oppleve vårt univers. Så da sjansen bød seg i Trondheim, slo vi til. Butikken er utviklet i samarbeid med vår danske arkitekt Morten Hedesgaard. Han har tegnet noen av Københavns fineste hoteller, blant annet SP34, og står også bak de nyeste butikkene våre i blant annet Berlin, Helsinki og Amsterdam. Morten har samme forkjærlighet for materialer og nyanser som oss, så han er en perfekt match i forhold til å videreutvikle vårt univers.

Hva er Samsøe & Samsøes forhold til Norge?

– Norge har alltid tatt godt i mot oss, og er et av våre viktgiste markeder. Vi er takknemlige for den fantastiske posisjoneringen vi har oppnåd her, og det er et marked og ikke minst mennesker som vi på mange måter føler et stort kinship med både designmessig, men også rent menneskelig.

Fortell litt om SS17-kolleksjonen som er i butikk nå?

– Kolleksjonens mood handler om å være off-line, om å være in-life. Med et skjult referanse til Desireless franske, sene 80-tallshit Voyage Voyage handler kolleksjonen om å reise, om letthet og om det ukompliserte – en effortless look som også har referanser til blant annet 90-tallets take på athletic wear, 1920-tallets grafiske elementer og soft 70’s flower-univers. Silhuettenes fokus er på enkle og casual, løse linjer og på lag som omfavner realiteten av den utilregnelige nordiske sommeren. Fargeskalen har både solblekede, beachy toner i en miks med intense pop-up-farger og mer klassiske, nøytrale farger.

Vi har gjestelisteplasser til åpningen av den nye butikken i Thomas Angells gate 24 torsdag 4.mai kl.19-22. Vil du ha med deg en venn? Send oss en mail på [email protected] med emnefelt “samsøe & samsøe” og navnet på deg og den du vil ha med deg. NB! ID 18 år.