Caroline Berg Eriksen og det danske veskemerket Adax fant tonen høsten 2015 da de lanserte sitt første designersamarbeid. Nå gjentar de suksessen med den vanskelige andrekolleksjonen. VIXEN tok en prat med toppbloggeren om den nye kolleksjonen dagen før dagen. 

Gratulerer med ny kolleksjon! 

– Takk! Det var stas at Adax ville gjøre en kolleksjon til! Den første kolleksjonen ble tatt veldig godt i mot og resultatet ble fantastisk. Vi samarbeidet godt, og derfor er det ekstra gøy å få muligheten til å jobbe med de samme menneskene enda en gang, og igjen skape noe nytt som forhåpentlig vil falle i smak.

Ja, for det er jo tross alt den vanskelige andrekolleksjonen?

– Ja, jeg har tenkt mye på det. Det er litt skummelt. Jeg er veldig spent på hva folk synes ettersom jeg har villet gjøre noe nytt, og lekt meg mer med både materialer og fasonger. Jeg ville gjøre en litt røffere kolleksjon denne gangen, noe som gjør veskene enda mer anvendelige til hverdags.

Denne kolleksjonen er også litt mer on trend – hvor viktig er det for deg?

– Det tror jeg er viktig både for meg og Adax. Det skal jo være i tiden, men samtidig være vesker som man kan leve med lenge. Enkelte av modellene og den dus rosa fargen er jo veldig nå, men samtidig klassisk. Det samme med sort, så klart. Jeg bruker selv mange sorte vesker – det er liksom alltid en farge jeg kommer tilbake til.

Hvilken er din favoritt?

– Åh, det er vanskelig. Den firkantede skuldervesken er kanskje den jeg har brukt mest – til nå. Men jeg er også veldig glad i sekken. Den har mer plass, og er både behagelig og praktisk.

Hvor har du hentet inspirasjon denne gangen? 

– Jeg henter inspirasjon fra alt til folk jeg ser på gaten til Instagram. Så forsøker jeg å ordne det i en collage. Jeg spør meg hele tiden; Hva er det jeg vil lage? Og ikke minst – hva er det jeg selv vil bruke? Denne gangen ville jeg ha en hverdagsveske, en mindre veske, en clutch, en sekk, en toalettmappe og en lommebok. Det skal være den ultimate veskegarderoben også denne gangen.

Hvordan var det å lage denne kolleksjonen i forhold til den første?

– Selve prosessen var mye av det samme. Jeg hadde gjort meg opp noen tanker i forkant, og sammen med Naja og Eugene i Adax utarbeidet vi skisser og fant skinn og detaljer. Vi jobber veldig bra sammen, og Naja ser mye av både det jeg tenker og vil ha. Underveis i selve produksjonen får jeg tilsendt både bilder og prototyper som jeg kommer med tilbakemeldinger på. Også plutselig er det ferdig – det går egentlig veldig fort!

Sist kalte du veskene dine opp etter familiemedlemmer – hva er det denne gangen?

– Det var vanskelig, men denne gangen har jeg valgt å dedikere kolleksjonen til venninnene mine! Så får jeg bare håpe at folk liker den og at den blir tatt godt i mot. Jeg mener, de som ikke likte den første må jo like denne? Hehe. Eller kanskje de liker både den forrige og denne kolleksjonen!

Caroline Berg Eriksen for Adax lanseres i butikk 11.mai. Priser fra kr 799-3399.