Tidligere denne uka ble datoene for Fashion Week Stockholm SS18 kunngjort, og med det også nyheten om en ny hovedarena, nemlig Grand Hôtel.

Det er første gang siden Fashion Week Stockholm ble grunnlagt i 2006 at det presenteres en ny offisiell hovedarena. Med Grand Hôtel vil den svenske moteuka etbalere en ny dynamisk plattform for svensk mote og design som skal styrke både Stockholm som destinasjon for design, kreativitet og innovasjon og deres egen posisjon som Skandinavias fremste moteplattform, heter det i pressemeldingen. Grand Hôtel går inn som langsiktig partner til Fashion Week Stockholm, og skal sammen med bransjeorganisasjonen Association of Swedish Fashion Brands (ASFB) samt medarrangør Brand Experience Scandinavia (BES) i løpet av moteukas tre dager skape en levende destinasjon for svensk mote og design samt introdusere nyheter og kommende kolleksjoner.

“Opplevelser og design har alltid hatt en stor plass hos Grand Hôtel. Ved å løfte frem Sveriges fremste arena for mote skaper vi både spennende og selvsagte møter mellom historie og kreativitet. Vi ser frem til å bli en aktiv del av Fashion Week Stockholm der vi kommer til å tilby en levende møteplass med uventede innslag”, sier Pia Djupmark, administrerende direktør på Grand Hôtel.

Det er Bolinderska Palatset og Spegelsalen med tilhørende Strömsalongerna og Vapensalen som innvilges til visninger, presentasjoner og seminarer under moteuka. I tillegg vil de internasjonale gjestene bo på hotellet.

“Fashion Week Stockholm har i løpet av flere år vist hvilket unikt talent, kreativitet og innovasjon som finnes i Sverige. At vi nå innleder et nytt spennende samarbeide med Grand Hôtel som ny offisiell arenapartner med sine fantatiske lokaler, service og virksomhet, gir oss en unik plattform for å nå ytterligere høyder samt skape nye muligheter. Vi ser at vi sammen kan introdusere flere nye innslag som kan tiltrekke merkevarer, gjester og partnere. Vårt hår er også å få støtte fra statens fremover for å kunne bistår en av Sveriges kreative næringer og eksport”, sier Emma Ohlson, generalsekretær for ASFB.

Er det ferske partnerskapet kanskje en idé for Oslo Runway som mest sannsynlig er klar for en ny runde i august?

Fashion Week Stockholm SS18 går av stabelen onsdag 30.august til fredag 1.september.