For knapt et halvt år siden slapp vi nyheten om Hanneli Mustapartas designsamarbeid med Sandnes Garn. Nå er moteikonet igjen aktuell med et norsk designsamarbeid – denne gangen med undertøysmerket Pierre Robert. 

LES OGSÅ: Behind the scenes med Hanneli for Sandnes Garn

«Under moteukene i New York og Paris kan det være ganske kaldt, men jeg har alltid holdt meg varm med det tradisjonelle norske trikset med ull innerst. Pierre Robert har vært med meg i kofferten mange ganger, så det har vært fantastisk gøy å få lage min egen ullkolleksjon med dem», forteller Hanneli da VIXEN møter henne i forbindelse med lanseringen av kolleksjonen.

Årets mykeste designsamarbeid Hanneli x Pierre Robert kommer i butikk til høsten, og består av nøkkelplagg som t-skjorter, singleter og langermede trøyer i tillegg til ullsokker og et lounge wear-sett med bukse og genser.

Gratulerer med spennende samarbeid! Hvordan kom det til?

«Jeg har alltid hatt et forhold til Pierre Robert, og har brukt produktene mye – spesielt under moteukene. Vi har lenge hatt en dialog, også i forhold til hva vi eventuelt kunne ha gjort sammen, men logistikken har liksom ikke gått opp – før nå. Jeg elsker merket og det de gjør, så dette har vært en veldig spennende utfordring.»

Fortell litt om designprosessen – fra idé til ferdig produkt?

«I starten var vi kanskje litt bekymret for hvordan det skulle gå å bli enige om alt, men det har vi i utgangspunktet bare vært! Når det er sagt har de nok vært veldige tålmodige med meg, for jeg har virkelig vært nøye – som jeg er i alt jeg gjør. Jeg er opphengt i detaljer – av og til til det punktet at det kanskje kan være litt irriterende. Til vanlig prøver jeg jo å gli inn og være hun som ikke synes det er så farlig, men her kunne jeg endelig bruke min detaljsans for alt det var verdt.»

Så du har hatt en finger med i spillet hele veien? 

«Absolutt! Helt fra begynnnelsen. Det har vært veldig viktig for meg. Designteamet og jeg har virkelig vært – et team! Det er som om jeg har jobbet på Pierre Robert i alle år. Når jeg først skal gjøre et samarbeid synes jeg det er viktig å være med hele veien – fra ende til annen. Nå som jeg har tatt en pause fra all reisingen har jeg også hatt muligheten til det. Jeg har hatt fullt fokus på dette designsamarbeidet denne siste tiden. Den roen trengte jeg virkelig,»

For det har tatt litt tid?

«Ett og et halvt år! Det er lenge! Spesielt lenge for å måtte holde på hemmeligheten! Jeg elsker jo å skravle om ting, men har ikke kunnet si det til noen! Men nå som det endelig er ute, er det jo en ekstra morsom følelse, da!»

Hvem er denne kolleksjonen designet for?

«Alle! Det har vært viktig for meg at alle skal blomstre, og virkelig finne noe de digger. Dette er plagg for alle kvinner – i alle størrelser, former, fasonger – og som lever ulike liv. Det har vi snakket mye om hele veien; Jeg har tatt med meg motebiten fra New York, men samtidig forsøkt å holde det nede på jorden. Jeg designer jo såklart ut i fra min egen bakgrunn, men har også hatt for eksempel familien min i tankene; storesøsteren min og moren min – hva ville de likt?»

Fortell om fargepaletten – hva var grunnen til at du landet på de fargene du gjorde?

«Jeg ville jo i utgangspunktet ha mange farger, men endte altså opp med disse. Jeg elsker hvitt! Det har jeg gjort i mange år. Når andre velger svart, velger jeg gjerne hvitt, så det var viktig for meg å ha med nettopp hvitt i kolleksjonen. Marine er både klassiske og vakkert, og alle kler det! Det er et godt alternativ når svart blir for hardt – selv om svart såklart også er med. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville ha med rosa – så da gjaldt det bare å finne den riktige nyansen. Den jeg endte opp med går faktisk igjen i mange ting jeg allerede har, som for eksempel et par rosa sko fra Dolce & Gabbana. Det er litt morsomt, for det handler jo til syvende og sist om nettopp hva jeg liker og søker til.»

Hva er dine favoritter i kolleksjonen?

«Det er vanskelig, men jeg er veldig glad i den rosa t-skjorten og singleten i nude. Vi har kanskje ikke brukt singlet så mye de siste årene, men det kommer bare mer og mer – ikke bare under for eksempel en skjorte, men også som et eget plagg. Ellers elsker jeg virkelig lounge wear-settet – det var en helt ny greie for Pierre Robert, og det var faktisk min idé å lage det!»

Fortell!

«Det var liksom et slags bonusprosjekt dersom vi rakk det – og jeg var bare så gira! Ettersom Pierre Robert ikke hadde jobbet med det før så var det jo litt nytt. Ikke minst for meg.  Jeg hadde jo heller ikke designet noe sånn fra scratch, men visste hva jeg likte og hvordan jeg så for meg at det burde være. Resultatet er et supermykt og deilig sett bestående av bukse og genser i ribbestrikket ull som virkelig er laget for å kunne brukes. Poenget med lounge wear er jo at du skal kunne bruke det både hjemme på sofaen – og likevel føle deg fin, men også med et par sneakers på kaffe med venner eller på reise. Det synes jeg vi har fått til.»

Det virker som om du faktisk har brukt plaggene en del selv?

«Det har jeg. Det er jo litt av gleden i det – å oppdage plaggene. Jeg har jo allerede hatt de i skapet en stund, og hver gang tenker jeg; ‘Åh, så kult – jeg har jo faktisk designet det selv’. Det er kjempegøy!»

Hva har det morsomte med hele designsamarbeidet vært?

«Det kommer jo nå! Jeg er så spent på hvordan mottakelsen vil være. Jeg har jo virkelig lagt mye sjel i dette. Det blir så gøy å se hvordan folk vil style det. Jeg lover å følge med på sosiale medier!»