Utgangspunktet for den perfekte beauty looken er en sunn, frisk og vakker hud. Dermalogica har tipsene!

Forrige torsdag arrangerte vi sommerfest i Oslos kanskje fineste hage i Oscars gate. Før festen inviterte vi et knippe influencere til styling med hud, hår og makeup i fokus. Se bildene fra stylingloungen her, og få tipsene til hvordan du kan kopiere sommerens kanskje fineste beauty look med produkter fra Dermalogica og jane iredale

Den perfekte beauty looken starter med en sunn, frisk og vakker hud. Vi har spurt ekspertene i Dermalogica om deres tips til sommerhuden.

Eksfolier: Eksfoliering fjerner døde hudceller og avfallsstoffer, motvirker tilstopninger og øker fuktighetseffekten fra fuktighetssprayer og -kremer. Eksfolier om morgenen etter rens, men før fuktighetsspray. Påfør fuktighetskrem etter eksfoliering, og husk solfaktor!

Fukt: Intensiver fuktighetsnivået i din daglige hudpleierutine med masker to ganger per uke til både ansikt og øyne. Bruk en booster under fuktighetskremen samt en fuktighetsspray – det holder huden frisk og gjennomfuktet hele dagen.

Drikk vann: Varmere vær og mer tid utendørs kan lett føre til dehydrering som igjen kan gi hodepine og svimmelhet. Åtte glass rent vann hver dag hjelper kroppen å opprettholde den nødvendige fuktighetsbalansen i tillegg til å rense kroppen for avfallsstoffer.

Beskytt: Bruk alltid solfaktor for å beskytte huden mot solens farlige stråler. En voksen person trenger cirka en teskje solkrem for å smøre inn ansiktet. Påfør nok og ofte. Dagens ingrediensteknologi gjør det mulig å velge UV-beskyttelse spesielt tilpasset nettopp din hud. Det betyr at du kan velge oljefrie, mattende produkter, ekstra nærende produkter for tørr hud eller solkremer uten kjemiske filtre for sensitiv hud. Husk at UV-stråler forårsaker hudaldring. Brunfargen du får om sommeren er faktisk et uttrykk for at huden er skadet. For å motvirke skadene og forebygge nye kan du, i tillegg til å bruke SPF, tilføre huden aldersbekjempende ingredienser.

Dermalogica gir deg tipsene til perfekt sommerhud. Kjøp produktene her

Så var det makeupen. Jane iredale-ambassadør Tomas Erdis, som også sminket gjestene på stylingen loungen, deler sine tips:

– Sommermakeup for meg er enkel og frisk, sier Tomas.

Her er hans tips til hvordan du kan få looken:

– Forbered huden med en primer før legger jane iredals ikoniske BB-krem. Legg BB-kremen mens primeren fortsatt er fuktig på huden slik at de blandes godt sammen. Det gir en jevn glød som varer lenge! Du kan også blande de sammen før påføring for lettere dekk. Jo mer primer, jo mindre dekke, sier Tomas.

Jane iredales ambassadør Tomas Erdis sminket gjestene i styling loungen under VIXEN sommerfest. Foto: Christian Zervos.

Han viser til blå og turkise farger på øyenskyggene som en av sommerens aller største makeuptrender, i tillegg til fersken og oransje.

– Det får øynene til å poppe! Jane iredals Magic og Mermaid er blant mine favoritter. Dessuten elsker jeg de kremete øyeprimerne.. De kan brukes alene eller under øyeskygge for mer pigmentering og langvarighet slik at skyggene sitter bedre. Jeg pleier å legge med fingrene rett på øyelokket, og går gjerne over også kinnbein, neserygg og amorbue med fargene som passer riktig hudtype.

Foto: Christian Zervos.

– In Touch Cream Blush er en annen favoritt. Et multiprodukt som jeg pleier å bruke på kinn, lepper og noen ganger på øyelokket for litt ekstra friskhet.

— Jane iredale har også et eyebrow kit med brynsgelse som er perfekt å bruke for å gre brynshårene riktig vei, og for å gi fylde til brynene. Bruk farge på hårene som ikke synes så godt. Fullfør looken med en lett mascara for blikkfang.

Vil du stjele stilen fra VIXEN sommerfest? Jane iredale-produktene kan du kjøpe her. Foto: Christian Zervos.