FÅR SKRYT: Norske ELDE Cosmetics og gründer Vemund Eldegard får skryt av Emma Watson.

Det er ingen hemmelighet at vi elsker når norske merker får internasjonal oppmerksomhet – se bare på Holzweiler som både er storfavoritt hos Gigi Hadid og har kommet inn i varmen hos Net-a-porter. Nå får også det norske skjønnhetsmerke ELDE Cosmetics skryt, og det av selveste Emma Watson. 

LES OGSÅ: 5 hudpleiemerker du bør kjenne til

Det er i et intervju med kultnettstedet Into The Gloss at den Beauty and The Beast-aktuelle stjernen trekker frem både det norske skjønnhetsmerket – og gründer Vemund Eldegard.

— For fargede produkter liker jeg dette fantastiske merket ELDE, forteller hun. 

– Gründeren er denne fyren som startet å lage hudpleieprodukter på sitt eget kjøkken da han var 14 år. Ingen av de tradisjonelle produktene funket for ham. Nå er han i begynnelsen av 20-årene og lager de fineste blushene og øyenskyggene.

Hva betyr det for deg at Emma Watson fronter både deg og merket ditt på denne måten?

– Det er helt sykt at en stor stjerne som Emma går god for mine produkter. Jeg blir alltid kjempeglad når forbilder som dette velger mer miljøvennlig sminke, skriver Eldegard i en mail til VIXEN.

Watson er kjent for å være opptatt av bærekraftighet – både når det kommer til mote og beauty. Hun forteller til nettstedet at hun i forbindelse med innspillingen av Disney-filmen ønsket å ha fokus på nettopp dette.

– Det har vært et morsomt prosjekt å se hvor langt jeg kan dra den. Kan jeg skape en fullstendig bærekraftig garderobe? Er det mulig å kle meg bærekraftig på den røde løperen? Kan jeg sette sammen en hår- og makeup look kun med økologiske produkter?