Det spøkte lenge for fremtiden til Oslo Runway. For kort tid siden ble det imidlertid klart at arrangørene satser på en ny runde i august. De ti første visningene ble sluppet for to uker siden. Nå er også nominasjonsjuryen for Bik Bok Runway Award (BBRA) klar.

LES OGSÅ: Oslo Runway-sjefen: – Viktig for å få ny, norsk design ut til folket

BBRA arrangeres altså for andre gang under Oslo Runway i august. Prisen ble lansert i fjor, og er et samarbeid mellom Bik Bok og Oslo Runway. Målet er å løfte frem og anerkjenne unge designtalenter og jobben de gjør. 

BBRA-vinner: – Annerkjennende

I fjor var det Anne Karine Thorbjørnsen som vant BBRA. I februar i år åpnet hun Oslo Runway AW17 med visning på Munchmuseet.

– BBRA har betydd et løft i mitt daglige virke som en praksis og utøver særlig grunnet pengepremien som fulgte. Den gav meg muligheten til å etablere en stødigere grunn å jobbe fra, og til å realisere produksjon og en voksende profesjonalisme. Det var anerkjennende å vinne prisen, og jeg er takknemlig for alle som heiet og jobbet med meg, sier Anne Karine Thorbjørnsen i en pressemelding. 

Skal nominere fem

Sammen med stylist og tidligere moteredaktør for danske Costume Maiken Winther, designer Siv Støldal, Recens- og Wallet-redaktør Elise By Olsen, fotograf Trine Hisdal og eier og innkjøper i Svean Jan Svean, utgjør hun nominasjonsjuryen. De skal nå nominere fem designere som så får vise frem sine kolleksjoner for pbulikum og presse under Oslo Runway torsdag 24.august på Sentralen.

Etter visningene kårer vinnerjuryen en vinner som mottar en pengepremie på 100 000 kroner. Pengene er øremerket produksjonen av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. Vinneren gis i tillegg en full visning under Oslo Runway februar 2018, og Bik Bok stiller med en mentor.

Nominasjonsjuryen melder forøvrig om svært mange søkere til årets BBRA.