Det er gjerne knyttet store forventninger til H&Ms sesongbaserte Studio-kolleksjoner. Nå samarbeider de med den ikoniske konseptbutikken colette i Paris om en eksklusiv utgave av H&M Studio AW17. 

LES OGSÅ: Nå kommer dette luksusmerket endelig til Norge

Foranket i hovedkolleksjonen

Kolleksjonen, som består av ni plagg, skal være foranket i hoveddesignet til sesongkolleksjonen, men inneholder også en helt spesiell fargepalett basert på colettes signaturblå farge.

I tillegg inkluderer kolleksjonene to unike looks spesielt utviklet for samarbeidet med konsepbutikken.

– Vi tenkte på den moderne kvinnens garderobe og hva hun trenger – skarpt yttertøy, myke kjoler, flatterende strikk og statement-tilbehør. Spesielt for H&M Studio x colette, har vi ikke bare kombinert forskjellige materialer i et plagg, men tatt inn flere fargekontraster med den signaturblå fargen til colette. Dette har skapt en mer grafisk struktur og en ny, uredd holdning, sier Pernilla Wohlfart, designsjef og kreativ direktør i H&M.

Colette: – Kunstneriske og urbane

AW17-kolleksjonen henter inspirasjon fra gatestilen, kreativiteten og energien fra New York der skreddersøm er kombinert med feminine silhuetter med tendenser fra punk for det som skal være en edgy, men chic look.

Den mer eksklusive delen av kolleksjonen utviklet i samarbeid med colette har dessuten fokus på detaljer som håndmalt graffiti og brokademønster med frynsete kanter.

– Plaggene i H&M Studio x colette er kunstneriske og urbane. De føles ikke bare riktig for butikken i seg, men også for likesinnede kvinner rundt om i verden. De ser etter iøyenfallende, men anvendelige plagg, som selvfølgelig er i tiden, sier Sarah Andelman, gründer og kreativ direktør i colette. 

Unike looks

I den eksklusive versjonen av kolleksjonen for colette er en marine- og kongeblå a-formet anorakk-poncho i ull og nylonblanding, en kongeblå høyhalset minikjole med volanger på ermet og nederst, smale folder og broderier, en knelang kjole i rutet stoff med lange ermer, rund hals, folder fra livet og topp i håndmalt graffiti, og en ermeløs minikjole med havfruefasong, bred søm ved ermene og feminint snitt i enten knallblå sateng eller svart og hvit frynset brokade.

Kolleksjonen lanseres 21.august, og er tilgjengelig i butikk og online hos colette i kun to uker, sammen med utvalgte plagg fra hovedkollekskjonen til H&M Studio AW17, i forkant av den globale lanseringsdatoen som er satt til 14. september.