Etter syv år på det norske markedet, har Sprekenhus markert seg som et ledende merke innen norsk skjønnhetsprodukter. Vi tok en prat med Alexander Eggum om å starte egen skjønnhetsserie. 

LES OGSÅ: Norsk skjønnhetsgründer får skryt av Emma Watson

Alexander Eggum fikk idéen til et nytt, naturlig skjønnhetsmerke mens han studerte i London. Med et ønske om å lage et merke med fokus på en helhetlig prosess – fra produksjon til innhold og forbrukerens opplevelse, lot Alexander seg inspirere av sin egen bestefars velbalanserte liv. Dermed kom navnet Sprekenhus til, som blant annet er blitt ett av Vice sine Skandinaviske favorittmerker.

Sprekenhus

INSPIRERT AV BESTEFAREN: Alexander Eggum brukte bestefarens navn Sprekenhus da han lanserte skjønnhetsserien. Foto: Privat

– Jeg var 21 år gammel midt i studiene i England da jeg oppdaget den 100% naturlige Argan-oljen gjennom en venn i Italia. Denne naturlige oljen kunne jeg bruke til å ta vare på både hår og hud, noe som gjorde meg veldig fascinert. Hjemme i Norge begynte jeg å eksperimentere og tok i bruk min bestefars etternavn som prosjektnavn. Etterhvert tok venner, bekjente og også profesjonelle frisører i bruk produktene, og siden den gang har målet vært å utvikle produkter av høyeste kvalitet til å ta vare på hud, hår og kropp, sier Alexander til VIXEN.

Det siste tilskuddet til Sprekenhus er hudpleieprodukter. Som gjør Sprekenhus til et komplett skjønnhetsmerke.

– Vi valgte å utvide serien for å lage et mer helhetlig rituale som kunne dekke en større del av behovene til personlig pleie. Vi ønsket å ha muligheten til å kunne passe inn i en livsstil, der både hårpleie og hudpleie er en del av dette. Tema hos oss er ofte hvordan man kan lære, forbedre og implementere en livsstil man trives med. I så måte er produktene en måte å lage en god vane, et rituale der man tar seg tid til å ta vare på seg selv. 

Et viktig element i utviklingen av merket er å holde seg miljøvennlig. De benytter resirkulerbare materialer, naturlige ingredienser og printer så mye de kan rett på etikettene for å minimere påvirkningen av miljøet. Det er en balansert livsstil som er idealet bak Alexander Sprekenhus.

– Til å begynne med ønsket jeg å lage et produkt med personlighet og kvalitet, som kunne passe inn i en balansert livsstil. Argan-oljen var heller ikke så alt for kjent da jeg begynte og jeg hadde et genuint ønske om at flere skulle oppdage den.

Sprekenhus

KOMPLETT SERIE: Hudpleieserien gjør at Sprekenhus kan stå for hele skjønnhetsrutinen din. Foto: Sprekenhus

Men det nye tilskuddet til merket er altså hudpleieserien, som baserer seg på ingredienser rike på antioksidanter for å styrke huden.

– Oksidering er en vanlig del av den generelle helsen, men oksideringsprosessen frigjør også frie radikaler, som kan skade friske celler. I dagens moderne og urbane samfunn har vi forurensning og air-conditioning som påvirker huden på forskjellige måter. Det er også naturlige faktorer som spiller inn som sol, vind og vær. Disse faktorene er spesielt uheldig for dem som er stresset, røyker, spiser dårlig eller ikke får nok hvile. Antioksidanter er helsefremmende fordi de nøytraliserer frie radikaler. Vitaminrike ingredienser som inneholder antioksidanter tas lett opp i huden og bidrar til å reparere og beskytte overflateceller gjennom å redusere dannelsen av frie radikaler. Ingrediensene med antioksidanter finnes i alle våre hudpleieprodukter. De fleste kjente stoffer som kan irritere sensitiv hud er fjernet, inkludert de konvensjonelle konserveringsstoffene.

Alexander sier det viktigste man kan gjøre for å bedre huden, er å lage en rutine for morgen og kveld som føles bra.

– En sikker vinner er å starte med en skånsom ansiktsrens og følge opp med en toner med bommulspad for å klargjøre huden for ansiktskrem. Deretter kan man påføre en ansiktskrem. Helt til slutt kan man benytte en øyekrem. Det gir en deilig avkjølende og og pleiende effekt. Dersom man føler at huden trenger litt ekstra glød kan man også bruke 100& naturlig Argan-olje.

– Jeg pleier å tenke at det er like viktig å vite hva man skal gjøre som hva man ikke skal gjøre. For eksempel er UVA- og UVB-stråling, stress, røyking og lite søvn alle faktorer som kan påvirke huden negativt. Spesielt etter sol er huden mer mottakelig for frie radikaler. I det store og det hele handler det om å prøve å ta best mulig vare på seg selv.

De eksklusive Oslo-butikkene YME, Høyer og F5 er blant forhandlerne av Sprekenhus.

– Vi er utrolig stolte og fornøyde over å ha muligheten til å jobbe med samarbeidspartnere som følger sin retning med lidenskap. For vår del handler det om å få muligheten til å lære av hverandre og jobbe sammen for å skape spennende muligheter fremover. Fremoverlente og konseptbevisste samarbeidspartnere er absolutt noe vi synes er engasjerende, avslutter Alexander.