Marthe Kveli Valeberg er dama bak it-butikken MagMaLou i Skovveien i Oslo og merket ByMagMaLou, som viste under Oslo Runway. Vi tok en prat med designeren om reisemålene, outfit-tips og hva hun pakker i kofferten. 

LES OGSÅ: ByMagMaLou: – Takknemlig hvis vi blir lagt merke til

Hva er ferieplanene i år? 

– Vi har så mye jobb på tapeten denne høsten, at vi kjører all in på sommerplaner denne sommeren for maks uttelling på både opplevelser og avslapning. Startet ferien med en langweekend i Roma sammen med et vennepar, før vi dro på en superfin familietur med tre andre vennepar til Marbella. Men det blir ikke sommer for meg uten noen uker på Sørlandet, så nå tilbringer vi de siste ukene av juli på sommerstedet vårt, Narestø, rett ved Arendal – før vi avslutter denne supersommeren med en tur til New York! Vår head-designer på MagMaLou, Andrea Johannesen fyller snart 30, og er den mest hardtarbeidende og lojale medarbeider jeg kunne drømt om, så hun og kjæresten fikk en tur til NY i velfortjent gave, med meg og mannen min hengende på slep haha! 


Hva har vært best hittil? 

– Det er vanskelig å rate en vinner, for alt har vært så forskjellig! Elsket Roma for maten, restaurant- og kulturopplevelsene, Marbella for topp tid med bra folk, supernice hus og happy kids som omtrent bodde i bassenget dagen lang, mens Sørlandet er som en pauseknapp i livet, hvor tiden står stille og man kan ta livet helt med ro. Vi har hus nede ved sjøen, og jeg kunne seriøst sittet stille og bare lyttet til bølgeskvup og måkeskrik i timesvis! New York er alltid bra, så den reisen er jeg ikke så bekymret over! 

Hva med drømmereisemålet? 

– Jeg har alltid drømt om å dra på safari i Afrika, men også en seiltur i Maldivene står høyt på listen! 

Hva pakker du med på strandferie? 

– Overpakker alltid uansett hva jeg skal, men øverst på beach pri-lista må være: en hvit bikini, en mønstrete badedrakt, et sjal/skaut man kan knyte i håret eller bruke som belte til denimshortsen og en kaftan til å slenge over seg til og fra stranden eller ha på seg til å nyte noen drinker mens man er der. Ellers er solfaktor 30 med med i vesken uansett hva jeg gjør. 

Hva er det ultimate sommerantrekket? 

– Kommer an på anledningen, men jeg ender ofte opp med å mikse en body eller badedrakt til en shorts, skjørt eller bukse. Og coole shades hører alltid med. 

Beste Oslo-tips en sommerdag? 

– Med barn er det veldig koselig å sykle opp til Frysja og bade der, for venninetid er lunch på Tjuvholmen digg, og for en romantisk date er det superhyggelig å dra ut på Lille Herbern i Oslo-fjorden. 

Hva ville du aldri hatt på på ferie? 

– Crocs.