Selv om den kanskje ikke er overalt slik den var i fjor sommer står blomsterkransen fortsatt sterkt. Her er ekspertenes tips til ulike varianter av sommerens fineste blomsterkrans. 

LES OGSÅ: De står bak hårpleiemerket alle snakker om

– Man kan lime eller vikle. Lime med limpistol på silkebånd – en teknikk som kan brukes både på en krans som skal gå rundt hodet og som et armbånd. Eller man kan lage en krans av ståltråd og vikle materialene på med en tynn metalltråd. Jo mer holdbare materialene er, jo lengere holder kransen. Dusj den og legg den i kjøleskapet når den er ferdig, så er den skikkelig fresh når den skal brukes – helst samme kveld eller neste dag, tipser Mina ved blomsterbutikken Mina Milanda til VIXEN.

Hva slags blomster bør man bruke?

– Bruk de blomstene du liker best. Dersom blomstene er store må de vikles og ikke limes. Jeg bruker gjerne brudeslør og nelikkblader, men også hele blomster kan brukes, som for eksempel erteblomster, allium, ryllik, strå, hundekjeks, prestekrager, astrantia og scabiosa.

Helt av radaren er blomster og blomsterkrans altså ikke. Blomster dukker nemlig opp igjen som en av høstens store hårtrender. Det har vi allerede sett på catwalken hos blant andre Marchesa der Morroccanoils globale kreative ambassadør Antonio Corral Caleo stod for stylingen. For å matche motehusets AW17-kolleksjon inspirert av keisertidens Kina, skapte han en look med løse chignoner, sideskiller og store, romantiske blomsterkreasjoner.

– Opp gjennom historien har vi sett at blomster blir brukt i håret – bare tenk på middelalderen. Blomster er et uttrykk for femininitet og de er delikate – det får deg til å føle deg vakker, og det er nettopp det som blomster så tidløse, sier Coral Caleo til VIXEN.

Men hvordan bruker man egentlig blomster i håret – også utenfor catwalken?

– Det handler om anledning. Er det et kveldsevent kan det lønne seg å bruke friske blomster som ikke trenger vann slik at de vil holde seg friske hele kvelden. Er det for eksempel et bryllup utendørs og blomstene må holde lenge, bruk silkeblomster. 

Slik får du looken fra Marchesa-visningen:

  1. Del håret i en litt unøyaktig sideskill. Bruk fingrene. La gjerne noen hårstrå falle frem mot pannen så ikke uttrykket blir for stramt og symmetrisk.
  2. Del av det øverste laget av hået, fra over ørene til kronen. Behold sideskillen. Del seksjonen i to deler, og knyt en løs knute av de to delene.
  3. Del også den nederste seksjonen, håret fra kronen og ned til bakken, i to deler og knyt sammen ved hårfestet.
  4. Fest de to knutene sammen i en løs chignon.
  5. Bruk hårnåler for å feste løse hårdeler innimellom de to knutene – det kan gjerne se litt tilfeldig ut. La noen deler henge litt løsere så ikke uttrykket blir for stramt.
  6. Bruk en smoothing lotion for å gi de løse tuppene glans og definisjon, og avslutt med en hårspray for å fiksere frisyren.
  7. Fest friske blomster litt tilfeldig langs toppet av hodet som et diadem.

STYLING: Antonio Corral Caleo stod for stylingen under Marchesa-visningen.

STJEL STILEN: Se hvordan du kan få frisyren fra Marchesa-visningen over.