Nordmenn ligger på europatoppen over land som bruker mest penger på oppussing. Til sammen pusser vi opp for over 70 milliarder kroner i løpet av ett år. Samtidig reiser vi mer og mer, og henter med oss inspirasjon fra blant annet hoteller og andre kulturer og land som blir førende for hvordan vi vil ha det hjemme. I vår nye spalte trendbarometer ser vi nærmere på noen av årets største interiørtrender og -nyheter, og denne gangen er det kjøkkenet som gjelder. 

LES OGSÅ: Trendbarometer: I stua

Satser på kjøkken

KJØKKEN I FOKUS: H&M Home satser på kjøkken denne sensommeren og høsten.

H&M Home satser for fult på kjøkkenet denne sesongen.

Nå lanseres en helt ny serie med servise i matt svart, hvitt og grått.

Serviset og andre kjøkkenprodukter som skjærefjøler, boller, karafler, duker, kjøkkenutstyr og glass er tilgjengelig i fysisk butikk og online løpende utover sensommeren og høsten.

– Vi utvikler stadig sortimentet vårt, og nå legger vi ekstra fokus på kjøkkenet. Kjøkkenet er ofte hjertet i hjemmet – et sted fylt med karakter, kreativitet og energi. Det er et rom i stadig utvikling, hvor du lager og nyter god mat. Dette er noe vi ønsker å ta med inn i våre kolleksjoner. Kjøkkenutstyret kommer til å bli en større del av H&M Home, og vi gleder oss til å introdusere mange spennende produkter, sier Evelina Kravaev Söderberg, sjefsdesigner i H&M Home.

Nye takter

DUETT: Rosendahl nye servise består av tallerkener, skåler og krus. Priser varierer.

Serviset Duett er designet av Rosendahl, og henter inspirasjon fra musikkens verden – derav navnet.

Et komplett frokost- og middagsservise med kontraster i grått og hvitt og en overflate som bryter mellom glatt og og rillet og matt og blankt porselen.

I sortimentet inngår fire forskjellige tallerkentyper samt krus og skåler.

GYO

DRIVHUS: Gaia Drivhus til plantekasse Kr 999, Plantekasse natur 120x80cm Kr 199. På dette bildet er det brukt to plantekasser oppå hverandre. Alt fra Plantasjen.

Du har sikkert hørt om DIY – do it yourself. GYO – grown your own er nettopp det!

Og ikke minst en av de største plantetrendene denne sesongen.

Om ikke akkurat  kjøkkenet så utenfor vinduet? For lite slår et eget drivhus.

Velg høyde og størrelser alt etter hva som passer hos deg.

Tid for te

TETID: Presskanne 0,8 l kr 649 og epressokrus kr 99. Alt fra Le Creuset.

Eller kaffe.

Uansett hva du foretrekker – det er utstyret det kommer an på.

Vi elsker presskannen fra Le Creuset med metallstempel. Direkte kontakt mellom bønnene og det varme vannet sørger for en sterk og intens smak – akkurat slik vi liker det.

Du får selvsagt også matchende espressokrus i stentøy – tilgjengelig i ti farger.

1, 3 og 20

KLASSIKER: Georg Jensen Damask har retolket de klassiske rutete kjøkkenhåndklærne. Rain 1, 3 og 20 i 50X80 cm kr 180 per stk.

…er navnene på de nye kjøkkenhåndklene fra Georg Jensen Damask.

Kolleksjonen, som har fått navnet Rain, er signert den danske designeren Cecilie Manz og er hennes tolkning av de klassiske, rutete oppvaskhåndklærne. Håndklærne kommer i tre forskjellige design og er navngitt etter hver sine antall streker, henholdsvis 1, 3 og 20.

– Jeg ser dem som tre gamle tanter. De henger sammen og ligner hverandre, men er likevel helt forskjellige, sier Cecilie Manz.

Drikke

FAVORITTER: Blant våre favoritter i Alessis sommerkolleksjon er kannene Nomu – termokanne kr 629 og termoisolert kanne kr 1149 og espressokannen Pulcina 15 cl kr 799 og 30 cl kr 999.

Navnet på de nye termokannene designet av japanske Naoto Fukasawa for Alessi er nettopp drikke – eller nomu.

Fukasawa er en av samtidens mest suksessrike designere med sin forkjærlighet for minimalistisk design. Kannene er i rustfritt stål og plast.

Vi elsker også Pulcina – klassikeren fra Alessi designet av Michele De Lucchi som nå kommer i ny utgave. Kannen ble først lansert i 2015, og kommer nå med ny bunn som kan brukes på alle varmekilder.