Makeupartist Linda Wickmann. Foto: Renate Torseth.

De skandinaviske moteukene er over, også Oslo Runway etter nesten tre fulle dager med visninger. Som vanlig handler det om mer enn “bare” mote, for også beauty spiller en stor rolle i helheten.

Vi tok en prat med ansvarlig makeupartist for Max Factor i Norge, Linda Wickmann om de viktigste makeup-trendene fra den norske moteuka. 

LES OGSÅ: Høydepunktene fra de skandvinaviske moteukene

– Hud står i fokus denne sesongen, og det er viktig å bruke en foundation som gir mye fukt. En balm på kinnbeina gir nettopp det i tillegg til den ekstra fine gløden. Solpudder er også et nøkkelprodukt her, forteller Linda.

– Når det kommer til lepper ser vi mye nude, både hos byTiMo, Line of Oslo og Tom Wood. Eller sterke glossy lepper som hos Moods of Norway der vi nesten ikke kunne få nok gloss – det skulle være super shiny.

– Perfekt formede bryn står også i fokus. De skal ikke være for markerte, men kun fyllt inn der det trengs og gredd i form med brynsgele. Det er noe som har gått igjen på alle visningene.

– Den perfekte eyelineren, som sett på catwalken hos blant andre Vanessa Rudjord x byMAGMALOU. Selv elsker jeg eyelinere, og synes det gir så mye ekstra til øynene. Liner er min favoritt fra sesong til sesong.

– Ellers ser vi mye av perfekt gredde vipper, og gylne farger på øynene. Det har gått igjen med blant annet gull og bronse på visninger som Line of Oslo, Moods og Norway og Iben og gullglitter hos Vannesa Rudjord x byMAGMALOU.

Alle foto: Johannes L.F. Sunde / Max Factor.

VANESSA RUDJORD X BYMAGMALOU: – En av mine favorittlooks! Jeg er stor fan av eyelineren og glitteret som gjør looken litt mer edgy.

KIT WAN (BIK BOK RUNWAY AWARD) – Her skulle modellene se litt “slitne” og rocka ut. Vi brukte faktisk leppestift rundt øynene med blåtoner i for å få den riktige looken.

MOIRE (BIK BOK RUNWAY AWARD): – Her er makeupen nesten helt naturlig. Bare litt shading i globalen og under kinnbeina. Ellers glowy hud og lepper.

MICHAEL OLESTAD (BIK BOK RUNWAY AWARD): – Denne looken skulle være grå og kald i tonene så vi brukte en grå øyenskygge som vi blendet over hele øyelokket og opp i brynene. Ellers highlight og shine i huden og matte lepper.

IBEN: – Sterkt gullshimmer i øyekroken for å fremheve øynene – en superfresh kontrast til klærne som var mye blått og denim.