I vår nye spalte FW17 hos tar vi tempen på sesongens kolleksjoner hos både kjedebutikkene, high street, merker og designere. Mens Lindex er mer on trend enn noensinne er Weekday tro til sitt DNA, og dermed også hyperaktuelle med sin sesongbaserte “pressekolleksjon”. 

– For denne høsten og vinteren har vi jobbet med både en ren og lys fremtid og med mørkere og mer dystre utsikter, og dermed fortsetter vi med å utforske kontraster og motsetninger. For oss fanger denne kolleksjonen fremtiden slik den ble vist i fortiden, samtidig som alt er veldig i tiden, sier Louise Lasson, kreativ sjef og designsjef på Weekday.

Igjen leker dere, som du selv sier, med kontraster og motsetninger i kolleksjonen. Denne gangen er det fremtiden det dreier seg om, samtidig som kolleksjonen føles hyperaktuell og i tiden. Fortell litt om inspirasjonen bak kolleksjonen og møtet mellom nettopp fortid, nåtid og fremtid? 

– Kolleksjonen er inspirert av filmen Fantastic Planet fra 1973 og Nadav Kanders landskapsfotografier. Kolleksjonen mikser fritt materialer og elemeneter for en neo-futuristisk look. Fargerike jacquard-strikk og mørke tie-dye-mønster møter mer minimalistiske plagg for en kaotisk, men leken følelse.

Hva er nøkkelplaggene i kolleksjonen?

– Skinnplaggene, denim-settene og de sporty jacquard-strikkene i tillegg til unisex accessories med detaljer som kroker og rep.

Det virker som om kjønnsnøytralitet fortsatt går som en slags rød tråd både gjennom kolleksjonen og kampanjebildene. Hvor viktig er denne utviskingen av kjønnsgrenser for Weekday? Tidligere har dere sagt at det er noe som alltid har vært der for dere og som har hatt en naturlig utvikling fremfor å bare være enda en trend?

– Weekday er et motemerke med en utpreget, men mangfoldig stil som hele tiden balanserer mellom femininitet og maskulinitet og appellerer til urbane, bevisste og stilsikre unge voksne. Weekday handler om dynamikk, og nettopp det er en av våre kjerneverdier – derfor er vi i konstant utvikling og forsøker hele tiden å gjøre nye ting.

Igjen utforsker dere forholdet mellom kropp og klær – en greie som stadig går igjen i deres kolleksjoner. Hvorfor er nettopp det så interessant å eksperimentere med?

– Som nevnt er jo dynamikk en av våre kjerneverdier. Konstrasterende proporsjoner og fremhevede teksturer er noe som ofte dukker opp i vår designprosess. Det er interessant, og bidrar til denne dynamikken på en svært positiv måte. Jeg tror også at det skaper et slags uttrykk som omfatter en individuell ånd og en leken energi.