Naturlig skjønnhet er i vinden om dagen – enten det er snakk om merker som tar avstand fra retusjering, eller kjendiser som lanserer økologiske produktserierVi tok en prat med Maja Hattvang, som er aktuell med en egen bok om naturlig hudpleie. 

LES OGSÅ: Toppblogger Trine Kjær: – Naturlighet er alltid den største trenden

Blogger og skribent Maja Hattvang (26) har siden 2007 delt det hun selv beskriver som “alt som er uviktig, men uunnværlig” på sin selvtitulerte blogg. Tidligere kjent som Maja Casablancas, har hun nå gått tilbake til å skrive under eget navn og har med tiden fått en økende interesse for økologisk hudpleie – med innslag av de vante temaene klær, bøker, interiør og matopplevelser. Nå er hun aktuell med boken Naturlig nok, der hun deler sine beste oppskrifter på naturlig hudpleie. 

Først og fremst, gratulerer med bok! Hvordan føles det å være forfatter? 

– Det føles rått, men jeg har litt problemer med å kalle meg det merker jeg. Kanskje etter bok nummer to, hvis den noen gang kommer, sier Maja Hattvang til VIXEN.

Hvordan kom interessen for naturlig hudpleie til? 

– Interessen for naturlig hudpleie kom da jeg var rundt 19-20, og begynte å ta hudpleieinteressen til et nytt nivå. Det føltes naturlig (hehe) å havne der, jo mer jeg leste meg opp på ingredienser og formulering. 

Hvordan gikk du frem for å utvikle produktene? 

– Jeg tok utgangspunkt i produkter jeg enten likte fra før, eller ønska meg, men ikke fant. Noen av oppskriftene er rekonstruksjoner jeg har testa meg fram til, andre har jeg “funnet på” med utgangspunkt i andre produkter, og noen er rett og slett DIY-klassikere som du finner overalt på nettet, men i den versjonen jeg synes er best. Så har jeg testa og testa og testa, og gjort små endringer til jeg ble fornøyd. 

Og hva med boken? 

– Boken vokste liksom fram av seg selv oppi alt dette. Når jeg begynte å få følelsen av hva jeg ville lage satte jeg opp en oversikt over alle oppskriftene jeg ville ha med, og så skrev jeg dem ut en etter en mens jeg testa fram riktig versjon. Forordet hadde jeg klart ganske tidlg, jeg visste med en gang hvordan jeg ville at boka skulle bli. Det var også mye fotojobb, noe jeg elska, jeg og Anne Valeur hang i studioet hennes i mange dager og pusla fram små produktstilleben sammen. Jeg prøvde opprinnelig å få inn en stylist, men endte opp med å art directe og style selv, og det funka bra synes jeg.

Hva er den største feilen folk gjør med huden sin?

– Mitt inntrykk er at mange glemmer å virkelig se sin egen hud, og hver dag vurdere hva den trenger. Isteden tror jeg de har en ide om hva de trenger, og så kjører på med produkter som skal gi dem det, dag etter dag, til tross for at huden egentlig ikke responderer så bra. Jeg har fått kommentarer fra folk som ber om råd, fordi de har brukt et produkt jeg har anbefalt i ukesvis til tross for at de typ har fått utslett og da må jeg nesten rope “STOPP!!!” inn i skjermen. 

Hvordan har mottakelsen vært hittil? 

– Mottakelsen av vært veldig bra, men det er selvsagt noen, spesielt fagfolk, som blir skeptiske når de hører ordet “naturlig”. Det har de også en viss grunn til, og det er noe jeg har prøvd å være veldig bevisst på. Alt er ikke nødvendigvis bra bare fordi det er naturlig, eller omvendt; Alt kjemisk er ikke dårlig. Jeg møtte en fyr som jobber i Lilleborg på en fest, som litt skeptisk kikka gjennom boka, men han sa iallefall at han ble imponert. Det tar jeg som et tegn på at jeg har lykkes.

Maja Hattvang Naturlig nok