H&M fortsetter med sine sesongbaserte trendkolleksjoner, bedre kjent som H&M Studio. Nå er alle bildene fra den nært forestående AW17-kolleksjonen her. 

LES OGSÅ: Bik Bok slipper designsamarbeid med Elsa Hosk

Inspirert av New York

Gatemote møter det sofistikerte i sesongens kolleksjon som er inspirert av New York City. Kolleksjonen skal gjenspeile behovene til den moderne kvinnens garderobe med blant annet skarpt yttertøy, myke kjoler, strikk, baseplagg og statement-tilbehør alt i en sammensatt fargepalett i en miks av ulike materialer som ull, sateng, jacquards, chiffon og twill med stretch og detaljer som skreddersøm, ruter, kontrastsømmer, rynker, grafittirtrykk, høy hals, frynsede kanter og materialkombinasjoner

– Kolleksjonen handler om skreddersøm og om å styrke den kvinnelige silhuetten. Det er ultrafeminine detaljer, men vi har kombinert dem med street eller punk for et tøft, men sofistikert resultat, sier Pernilla Wohlfart, designsjef og kreativ direktør ved H&M.

Nøkkelplagg

Blant nøkkelplaggene i kolleksjonen er en marine- og signalblå polstret jakke i ull og nylon med høy hals som kan foldes ned, en overdimensjonert parka-poncho med hette og skrå lommer som kommer i mørk marineblå ull og i et rutestoff med fuskepels på hetten og en lang dobbeltspent blazer i marineblå twill med klafflommer i front og frynsede kanter.

Andre must haves er den svarte minikjolen i sateng med volanger rundt ermene og sømmer, det a-formede miniskjørtet i burggunderrød coated ull med kontraststømmer og skrå lommer med glidelås, den langermede strikkede toppen med paneler og rund hals, avrundet og ribbede kanter og kneppet brystparti samt tilbehør som kraftige ankelstøvletter i skinn, polstrede håndvesker i skinn og overdimensjonerte perlebesatte smykker.

Samarbeider med colette

For knapt en måned siden kom nyheten om at H&M samarbeider med colette om en eksklusiv utgave av høstens Studio-kolleksjon. Kolleksjonen vil være forankret i hovedkolleksjonen, men vil bestå av en rekke unike looks med fokus på detaljer som håndmalt graffiti og brokademønster med frynsete kanter.

– Plaggene i H&M Studio x colette er kunstneriske og urbane. De føles ikke bare riktig for butikken i seg, men også for likesinnede kvinner rundt om i verden. De ser etter iøyenfallende, men anvendelige plagg, som selvfølgelig er i tiden, sa Sarah Andelman, gründer og kreativ direktør i colette da nyheten ble sluppet. 

Kolleksjonen lanseres 21.august, og vil være tilgjengelig i butikk og online hos colette i kun to uker, sammen med utvalgte plagg fra hovedkollekskjonen til H&M Studio AW17, i forkant av den globale lanseringsdatoen som er satt til 14. september.

Kort tid etter ble det klart at den ikoniske Paris-butikken legger ned etter 20 år. Grunnen skal være  at grunnleggeren Colette Rousseaux ønsker å gå en annen retning, og mener butikken ikke kan drives uten grunnleggeren og familien. Det skal imidlertid ikke påvirke samarbeidet med H&M.